Dela Eredivisie Beach komt naar Almelo!

Het gloednieuwe marktplein vormt deze zomer het podium voor de Nederlandse beachvolleybaltop. Met de komst van de Dela Eredivisie Beach heeft Almelo een groot topsportevenement aan zich gebonden waarmee de stad een week lang in beachsferen wordt gebracht. Directeur van Sportbedrijf Almelo Erik Busscher: “We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond. Naast het Regionaal Talenten Centrum en de jaarlijkse interlands in de IISPA hal krijgen we nu ook de kans om de landelijke top van het beachvolleybal aan Twente te presenteren. In samenwerking met vele Almelose partijen hebben we met de Dela Eredivisie Beach, de Cityswim en het havenfestival een geweldige aftrap voor de zomervakantie.”

Een week lang zand

De Dela Eredivisie Beach vindt in het weekend van 13 en 14 juli plaats op het marktplein en op de beachvelden van Het Sportpark. Het marktplein en Het Sportpark zijn op zaterdag het terrein voor de voorrondes, op zondag wordt in het Beach Stadium op het marktplein de finales gespeeld. Beide speeldagen zijn voor publiek gratis te bezoeken.

In de week voorafgaand aan dit weekend wordt het zand beschikbaar gesteld voor de inwoners van Almelo. De coördinatie van deze invulling is in handen van Sportbedrijf Almelo. Zo krijgen Almelose scholen, sportverenigingen en bedrijven de kans om het zand te betreden. De zomerse editie van de Twente Cup vindt plaats, evenals een beachvariant van het jaarlijkse bedrijventoernooi. De inschrijvingen voor dit bedrijventoernooi zijn vanaf maandag 8 april geopend.

Eredivisie Tour

De Dela Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De Dela Eredivisie Beach bestaat uit tien toernooien in centra van steden verspreid door Nederland. Naast Almelo zijn ook onder andere Zutphen, Breda en Heerenveen het podium van deze tour. Spelers en speelsters verzamelen ranking punten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De 24 hoogst gerankte teams per geslacht doen mee aan het Nederlands Kampioenschap en strijden om de titel Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2018.