Verenigingen

Onze verenigingen willen graag van meerwaarde zijn voor de lokale maatschappij. Zij openen de deuren voor iedereen, om zo mensen met en zonder behulp van sport te verenigen. Daarnaast functioneren verenigingen als voorbeeld voor hun eigen wijk of dorp. Hierbij is het van belang dat de verenigingen hun oren en ogen geopend houden voor hedendaagse maatschappelijke thema’s, over onder meer gezondheid, vitaliteit en duurzaamheid.  Zoals bekend, is Almelo een stad met verschillende aandachtswijken. In Almelo wonen relatief veel mensen met een kleine portemonnee, waardoor het voor lang niet iedereen haalbaar is om een sportlidmaatschap te betalen. Voor zichzelf, of voor hun kind(eren). Hier zijn verschillende initiatieven voor in het leven geroepen, zoals het Jeugdfonds Sport en Almelo Doe(t) Mee. Echter, voor het betalen van sportschoenen of -kleding zijn weinig tot geen potjes voorhanden.

Sinds een aantal jaren heeft Sportdepot Almelo in samenwerking met Sportbedrijf Almelo en Heracles Almelo de inzamelactie in het leven geroepen. Net als vorig jaar willen we ook dit jaar in november de Inzamelweek voor het Sportdepot organiseren, waarbij wijkbewoners de kans krijgen om hun overbodige sportspullen naar een inzamelpunt op de vereniging te brengen. Het plan bestaat uit drie fases welke hieronder benoemd zullen worden.

 

Fase 1: 14 t/m 20 november: Inzamelweek (week 46)

In deze week krijgen alle wijk- en dorpsbewoners de mogelijkheid om op hun nabijgelegen vereniging sport- & spelmaterialen in te leveren: van te klein geworden sporttenues tot ballen. De verenigingen en het Sportdepot verzorgen via hun eigen kanalen de promotie; Sportbedrijf Almelo zorgt voor een algemeen persbericht wat naar de lokale pers wordt verzonden. De verenigingen richten bovendien een verzamelhoek in waar de mensen hun spullen kunnen neerleggen.

Fase 2: 21 t/m 27 november: Afleverweek (week 47)

Sportdepot komt langs op de vereniging om de ‘sport- & spelmaterialenbuit’ op te halen. De inzamelbakken kunnen blijven staan in het clubgebouw om de rest van het jaar de inzamelactie door te zetten.

Fase 3: vanaf 28 november: Uitgifteweek (week 48)

De sport- & spelmaterialen worden in de winkel van de speelgoedbank geplaatst aan de Grotestraat 17 te Almelo (ideaal in de aanloop naar Sinterklaas en Kerst). Iedereen die in aanmerking komt kan passende sportattributen op komen halen. Op deze manier hopen we dat iedereen die wil, kan sporten en fijne feestdagen tegemoet gaat.

 

Aanmelden

Het aanmelden van je vereniging kan bij Luc Nijhuis. Stuur Luc een e-mail en hij neemt contact met jullie op voor verdere afstemming over deze campagne. Aanmelden kan tot en met 24 oktober!

 

Vervolg

De vereniging kan zich uiteraard kosteloos inschrijven voor het project ‘Inzamelweek Sportdepot Almelo’. Zij verbindt zich dan aan het volgende:

  • De vereniging promoot de Inzamelweek via hun eigen kanalen (website, social media, clubblad, etcetera)
  • De vereniging faciliteert in haar eigen kantine een plaats waar de inzamelbak geplaatst kan worden (op tijden dat de kantine open is; deze tijden ook in de promotie meenemen zodat mensen niet voor een dichte deur komen te staan)

Wat ontvangen de vereniging bij deelname?

  • Flyers over Sportdepot Almelo
  • Poster Inzamelweek Sportdepot
  • Algemene social media post, wat ze naar eigen invulling kunnen aanpassen
  • Filmpje welke gedeeld kan worden via de social media kanalen
  • Inzamelbak voor in het clubgebouw