Actief Betrokken Club

Het project ABC richt zich op het stimuleren en faciliteren van sportverenigingen die actief én duurzaam een bredere maatschappelijke rol willen en kunnen vervullen, om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de ‘eigen’ wijk, buurt, dorp of stad. De mogelijkheden en toegevoegde waarde van ‘maatschappelijk verantwoord verenigen’ verschillen per vereniging.

Heeft u een vraag of opmerking?

Bent u geïnteresseerd, heeft u vragen of wenst u ook ondersteuning? Neem dan contact op met Jelle Brinks, telefoonnummer 0546-711913 of stel uw vraag in onderstaand formulier.

In 2014 is het project gestart met 3 sportverenigingen. Inmiddels zijn er nu 9 sportverenigingen aangesloten bij het project en zijn er meerdere verenigingen geïnteresseerd om zich toe te voegen aan het project. De aangesloten sportverenigingen zijn:

PH Almelo

CCV Oranje Nassau

MHC Almelo

Rugbyclub The Big Bulls

RC the Big Bulls

Z&PV De Veene

ASV’57 Aadorp

ATV De Molenhoek

CKV Achilles

Achilles W. I. L.

Bekijk meer over Actief Betrokken Club

Eigen cultuur, energie en mogelijkheden

Elke vereniging heeft zijn eigen cultuur, energie en mogelijkheden. Dit wordt samen met de vereniging onderzocht in een identiteitsonderzoek en daar worden vervolgens speerpunten bij opgesteld. De meest terugkerende speerpunten bij de ABC-verenigingen zijn:

  • Meer vrijwilligers
  • Benuttingsgraad accommodatie verhogen
  • Spilfunctie in de directe omgeving vergoten

Aan de hand van deze speerpunten en de identiteit per vereniging gaat de medewerker Actief Betrokken Club op zoek gegaan naar passende trajecten, projecten en de wijze van ondersteuning.