AlgemeenZwemmen

AlmeLON, dé triatlon voor iedereen dwars door Almelo op 6 september!

Samen fietsen (6 km), wandelen (3 km) en zwemmen (250 meter) dwars door Almelo, dat is de insteek van het nieuwe evenement de AlmeLON. De AlmeLON is een triatlon voor iedereen, dwars door Almelo!

Bewegen leidt tot afname van gezondheidsrisico’s, lichamelijke klachten en bevordering van de algehele gemoedstoestand. Samen bewegen is leuker, gezelliger en makkelijker.

Tijdens deze unieke triatlon staat gezelligheid en plezier in bewegen voorop met daaraan gekoppeld professionele (medische) begeleiding!

Route
De AlmeLON trapt af met ontvangst bij Bibliotheek Almelo met koffie en thee waarna wij onze weg volgen (te voet) naar Medisch Centrum de Kolk voor een gezonde versnapering. Hier is voldoende mogelijkheid tot ontspanning. Loopt u liever in een keer door, mag dat uiteraard ook.

De route vervolgt weer richting Bibliotheek Almelo, waar de eigen fietsen klaar staan voor het eerste ‘wisselpunt’. Wij fietsen door het Almelose landschap met een mooie route naar Het Sportpark. Hier is het tweede ‘wisselpunt’, tijd om (ontspannend) te zwemmen. Op Het Sportpark is het mogelijk om een baantje te trekken, deel te nemen aan seniorenjogging of een workshop valpreventie (verzorgd door Fysio Almelo) te volgen.

Samenwerkende partijen

Sportbedrijf Almelo, Fysio Almelo en Bibliotheek Almelo slaan de handen ineen en organiseren dit najaar de AlmeLON waar iedere inwoner op zijn/haar eigen niveau letterlijk in beweging komt.

Fysio Almelo levert de medische expertise voor en tijdens de triatlon. “Het optimaal laten functioneren van het houdings- en bewegingsapparaat van mensen is waar wij ons voor inzetten, dat komt in dit evenement allemaal samen.”

Sportbedrijf Almelo zet mensen graag ‘voortdurend in beweging’. “Op donderdagochtend is er al een speciale senioren zwemochtend in Het Sportpark. Daar sluit dit prachtig op aan. Op een leuke manier combineren we zorg, ontspanning en beweging met elkaar”.

Bibliotheek Almelo is het startpunt van dit unieke evenement. “Ook wij zetten ons graag in om het welbevinden van senioren te bevorderen en kunnen dit ondersteunen met boeken en informatie over gezonde voeding en bewegen. Deze unieke samenwerking waarin ‘samen vitaal’ centraal staat past dan ook bij ons. Wij ontvangen iedereen graag!”

Sociale Vitaliteit

Na inspanning volgt uiteraard ontspanning. Na afloop van de triatlon, die eindigt op Het Sportpark met ontspanning in het zwembad, zet de gezelligheid nog even voort met een gezamenlijke lunch op het Sportpark.

 

 

Aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op met HetSportpark@sportbedrijfalmelo.nl

Inschrijven is op korte termijn mogelijk.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment