Almelose sporthelden in de schijnwerpers

Almelo kent nieuwe sporthelden! Vrijdagavond 25 januari zijn in diverse categorieën de sporthelden van 2018 gehuldigd tijdens de zesde sportverkiezing in de IISPA te Almelo.

De sportverkiezing, georganiseerd in samenwerking met mediapartner TC Tubantia, trok ruim 350 bezoekers. 50% van de uitslag werd bepaald door de jury, de andere 50% werd bepaald door uw stem. Bij de categorie sportploeg van het jaar werd de winnaar dit jaar mede bepaald door de stem van het aanwezige publiek. De presentatie lag in de handen van Linda Hilberink en Stef van der Velden.

Speciaal voor de huldiging van de Almelose sporthelden werd de Topsporthal omgetoverd tot een mini-theater, om daar onze sporthelden het podium te bieden dat zij verdienen. Alle genomineerde sporters werden gepresenteerd via video’s gemaakt door Janiev Damhuis. Daan Schouten en Marieke van Egmond zijn het koningskoppel van de avond. Zij zijn verkozen tot sportman en sportvrouw van 2018. Astrid de Zeeuw is uitgeroepen tot sporttalent en AWV De Zwaluwen mag zichzelf de beste sportploeg van 2018 noemen. Nishan Shahinian & Raymond van Gelden werden in de schijnwerpers gezet als Sportvrijwilligers van 2018.

Tevens is de sportstimuleringsprijs uitgereikt aan het beste initiatief. Het project RunningBlind van AAV SISU is de terechte winnaar geworden. Dit project zet zich in voor mensen met een visuele beperking die gezond willen bewegen. Dit jaar werd voor het eerst de prijs voor beste Sportploeg met een beperking uitgereikt, deze prijs ging naar het G-Team van MHC Almelo.

Met veel plezier kijkt Sportbedrijf Almelo terug op een geslaagde Almelose Sportverkiezing 2018 en bedanken wij alle genomineerden, sponsoren, artiesten en aanwezigen voor de fijne avond. Het komende jaar houden wij alle sporters weer in de gaten en organiseren we wederom een Kampioenenparade en de volgende Sportverkiezing.