Aqua Jogging

Voor iedereen!

Aqua Sportief

Aqua Sportief is een prettige manier om de conditie te verbeteren en om af te vallen. Het kan door iedereen worden beoefend en is geschikt voor elke leeftijd en lichamelijke conditie.

Een prettige manier om de conditie te
verbeteren

Heb je behoefte om op een verantwoorde en prettige manier te bewegen in het water zonder risico op blessures? Dan is Aqua Sportief echt iets voor jou! Voor een klein bedrag kun je meedoen aan de groepslessen én baantjes komen zwemmen!

  • Aqua Jogging: Wil jij je conditie verbeteren? Dan is Aqua Jogging een geschikte activiteit voor jou! Het bijzondere van Aqua Jogging is dat je meer weerstand van het water hebt (mede door het dragen van een wetbelt). Hierdoor is het calorieverbruik circa 40% hoger dan bij vergelijkbare oefeningen op het droge! De les wordt gegeven in het diepe bad bij een watertemperatuur van ongeveer 28 graden.
  • Aqua Fit: Deze activiteit bestaat uit diverse bewegingsvormen, die zowel fanatiek of recreatief kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. De les biedt een gevarieerde training en is gericht op het verbeteren of behouden van je conditie, kracht en lenigheid. Mensen die niet zwemvaardig zijn kunnen ook goed deelnemen aan deze les. De les wordt gegeven in het halfdiepe bad (max. 1.40m), waarbij u dus kunt staan. Dit bij een watertemperatuur van ongeveer 32 graden.
  • Aqua Workout: Een actieve en intensieve workout in het water op opzwepende muziek! Tijdens de 45 minuten durende les worden er in heup- tot borstdiep water gevarieerde oefeningen gedaan onder leiding van een ervaren instructeur.

Blessures

Het voordeel van bewegen in het water is dat de pezen en spieren niet overbelast worden, hierdoor voorkom je blessures.  In het water worden de gewrichten veel minder belast. Wanneer je last hebt van blessures of pijnlijke gewrichten kun je daarom meestal goed aan deze lessen deelnemen.

Voordelen

De voordelen van Aqua Sportief zijn onder andere; het verbeteren van de conditie, versterking van spieren en ontspanning van het lichaam. Er wordt daarnaast gewerkt aan onder andere; het uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie. Tevens biedt Aqua Sportief je de mogelijkheid nieuwe contacten met anderen te leggen.

Aqua Sportief biedt daarnaast de volgende voordelen:

• Voor één prijs meedoen aan verschillende lessen per dag.
• Gratis koffie of thee op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur.
• Voor of na de lessen gratis banenzwemmen tijdens de recreatieve openingstijden.

Bekijk de tijden
Bekijk de tarieven
Zwemtickets kopen

Tijden & tarieven

Meer weten over de tijden en tarieven?

Tijdenoverzicht
Tarievenoverzicht

Informatie

Vragen over Aqua Sportief? Wij helpen je graag verder!