Aqua Jogging

Voor iedereen!

Aqua Sportief

Aqua Sportief is een prettige manier om de conditie te verbeteren en om af te vallen. Het kan door iedereen worden beoefend en is geschikt voor elke leeftijd en lichamelijke conditie.

Een prettige manier om de conditie te
verbeteren

Heb je behoefte om op een verantwoorde en prettige manier te bewegen in het water zonder risico op blessures? Dan is Aqua Sportief echt iets voor jou! Voor een klein bedrag kun je meedoen aan de groepslessen én baantjes komen zwemmen!

Aqua Move

Tijdens Aqua Move worden 3 intensieve aqua workouts gegeven. Je bent welkom om aan alle drie de lessen mee te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je stelt je eigen sportavond samen. Tussen 19.30 uur en 20.30 uur is er ook de mogelijkheid om banen te zwemmen. Ben je klaar met sporten of even pauze, dan staat er een drankje voor je klaar.

  • Aquarobics: Hou je van bewegen, muziek én water, dan is deze les iets voor jou. Deze intensieve workout op muziek is voor sporters van elk niveau. Je werkt aan je conditie, kracht en algehele fitheid. Door opzwepende muziek en door het gebruik van materialen is dit de manier om aan je lichaam te werken. Deze les wordt gegeven in heup-borstdiep water.
  • Aqua Bootcamp: Een leuke en uitdagende les met een afwisselend aanbod van oefeningen in het water en op de kant, ondersteund door muziek. Deze les is een pittige workout en zeer geschikt voor de fitte sporter, maar ook voor de sporter die nog conditie en spierkracht wil gaan opbouwen.
  • HIIT: High Intensity Interval Training. Dit is een cardio training waarbij de oefeningen in intervallen worden uitgevoerd. Door de intervaltraining kan je in minder tijd meer effect bereiken Dit is een zeer actieve les met een hoge intensiteit. Deze les wordt gegeven in heup-borstdiep water.
  • Aqua Jogging: Wil jij je conditie verbeteren? Dan is aquajogging een geschikte activiteit voor jou! Aquajogging is een low impact groepsles op muziek. Tijdens deze les draag je een wetbelt waardoor je kunt joggen in het water zonder onder water te gaan. Het bijzondere van aquajogging is dat je meer weerstand van het water hebt. Hierdoor is het calorieverbruik hoger dan bij vergelijkbare oefeningen op het droge! Heeft u blessures of wilt u revalideren, dan is aquajogging vaak zeek geschikt door de minimale belasting van je gewrichten. De les wordt gegeven in het diepe bad bij een watertemperatuur van ongeveer 28 graden, het is wel een vereiste om zwemvaardig te zijn om mee te doen met deze les.
  • Aqua Varia: deze activiteit is een variatie van o.a. Aquarobics, Circuittraining en HIIT training. De verdeling kan per les verschillen.
 DinsdagDonderdag
19:00 - 19:30AquajoggingAquajogging
19:30 - 20:00Aqua VariaHIIT
19:30 - 20:30Banen zwemmenBanen zwemmen

Aquajogging

Wil jij je conditie verbeteren? Dan is aquajogging een geschikte activiteit voor jou! Aquajogging is een low impact groepsles op muziek. Tijdens deze les draag je een wetbelt waardoor je kunt joggen in het water zonder onder water te gaan. Het bijzondere van aquajogging is dat je meer weerstand van het water hebt. Hierdoor is het calorieverbruik hoger dan bij vergelijkbare oefeningen op het droge! Heeft u blessures of wilt u revalideren, dan is aquajogging vaak zeek geschikt door de minimale belasting van je gewrichten. De les wordt gegeven in het diepe bad bij een watertemperatuur van ongeveer 28 graden, het is wel een vereiste om zwemvaardig te zijn om mee te doen met deze les.

Aqua Fit

Deze activiteit bestaat uit diverse bewegingsvormen in heup-borstdiep water, die zowel fanatiek of recreatief kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. De les biedt een gevarieerde training en is gericht op het verbeteren of behouden van je conditie, kracht en lenigheid. Mensen die niet zwemvaardig zijn kunnen ook goed deelnemen aan deze les. De les wordt gegeven in het halfdiepe bad (max. 1.40m), dit bij een watertemperatuur van ongeveer 32 graden.

Blessures

Het voordeel van bewegen in het water is dat de pezen en spieren niet overbelast worden, hierdoor voorkom je blessures.  In het water worden de gewrichten veel minder belast. Wanneer je last hebt van blessures of pijnlijke gewrichten kun je daarom meestal goed aan deze lessen deelnemen.

Voordelen

De voordelen van Aqua Sportief zijn onder andere; het verbeteren van de conditie, versterking van spieren en ontspanning van het lichaam. Er wordt daarnaast gewerkt aan onder andere; het uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie. Tevens biedt Aqua Sportief je de mogelijkheid nieuwe contacten met anderen te leggen.

Aqua Sportief biedt daarnaast de volgende voordelen:

• Voor één prijs meedoen aan verschillende lessen per dag.
• Gratis koffie of thee op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 – 11.30 uur.
• Voor of na de lessen gratis banenzwemmen tijdens de recreatieve openingstijden.

Bekijk de tijden
Bekijk de tarieven
Zwemtickets kopen

Tijden & tarieven

Meer weten over de tijden en tarieven?

Tijdenoverzicht
Tarievenoverzicht

Informatie

Vragen over Aqua Sportief? Wij helpen je graag verder!