AlgemeenZwemmen

Banenzwemmen in het buitenbad mogelijk vanaf 1 april 2021

Om iedereen in deze bijzondere tijd toch de mogelijkheid te geven te kunnen sporten, is het vanaf donderdag 1 april mogelijk om te komen banenzwemmen in het 25 meter buitenbad van Het Sportpark! Op dit moment wordt het bad schoongemaakt, gevuld en op temperatuur gebracht.

Buitenbad open op 1 april 2021

Het openen van het buitenbad op dit moment van het jaar is uitzonderlijk; normaliter start het buitenbadseizoen ruim een maand later. Gezien het binnenbad vanwege de huidige coronamaatregelen nog niet open kan, hebben wij ervoor gekozen ons buitenbad eerder te openen. Op deze manier krijgt iedereen, in deze bijzondere tijd, toch de mogelijkheid te kunnen sporten.

Ons wedstrijdbad telt 8 banen en heeft een diepte van 2.00 – 3.25 meter. Het water wordt verwarmd tot ongeveer 22 graden Celsius; een aangename temperatuur om in deze tijd van het jaar buiten baantjes te kunnen zwemmen.

Toegang

De ingang van het buitenbad is bij het grote hek aan de ligweide. De looproute wordt met pijlen aangegeven. De douches en de kleedaccommodatie binnen zijn vanwege de coronamaatregelen gesloten, wel zijn de toiletten onder de badpost geopend. Het is aan te raden om de zwemkleding alvast onder de kleding aan te hebben bij aankomst. Op de ligweide staan twee tenten waarin bezoekers na het zwemmen kunnen omkleden.

Toegang tot het buitenbad is op dit moment alleen mogelijk met een los kaartje. Reserveren met een abonnement of meerbadenkaart is niet mogelijk. Het tarief is €3,50 per keer (inclusief koffie/thee ‘to go’ na het zwemmen).

Reserveren verplicht

Voor het banenzwemmen in het buitenbad is reserveren via de website van Het Sportpark verplicht. Een tijdsblok bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten voor het aankleden en het verlaten van de accommodatie. De tijdsblokken zijn steeds maximaal 1 week van tevoren te boeken via onze webshop.

Overige punten

Om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen, vragen we jullie rekening te houden met het volgende:

  • Kom alleen;
  • De receptie is gesloten;
  • Je mag 5 minuten voor aanvang van je gereserveerde tijdsblok het terrein op;
  • 15 minuten na het begin van het geserveerde tijdsblok kun je niet meer naar binnen;
  • De tijdsblokken zijn alleen te reserveren voor banenzwemmen. Niet om te oefenen met kinderen voor zwemles of om gezellig te plonzen.