#CoronaFIT

Blijf bewegen, ondanks de coronamaatregelen!

Naast het verminderen van het verspreiden van het corona-virus staan we voor nog een andere uitdaging: hoe blijven we in deze tijden fit? Met alle adviezen om thuis te blijven en zo min mogelijk sociaal contact te zoeken, is het heel aanlokkelijk om op de bank te gaan liggen en daar voorlopig niet meer vanaf te komen. Bovendien zijn sportclubs en fitnesscentra gesloten, wat je snel doet verleiden om Netflix & Chill weer op te pakken.

Maar, zo schrijven ook Belgische sportartsen: het kan niet de bedoeling zijn dat we een nieuw gezondheidsprobleem proberen op te lossen door een bestaand en ernstig gezondheidsprobleem, namelijk een gebrek aan beweging, nog erger te maken.

Gelukkig zijn er meer dan voldoende manieren om ook in en rondom huis in beweging te blijven. Wat denk je van fitnessoefeningen met huis- tuin- en keukengerei? Of een rondje wandelen met enkele stretchoefeningen halverwege? Van ochtendgymnastiek met flesjes water als gewichten tot live bootcamps via social media: we dagen iedereen uit om de komende periode creatief in beweging te komen!

Met de nieuwe hashtag #CoronaFit kan jij laten zien hoe je, ondanks de coronamaatregelen, toch kunt blijven bewegen. Een mooie manier om je medemens te helpen! Upload jouw initiatief, plaats de hashtag #CoronaFit en inspireer zo anderen om actief te blijven. Gezond voor het lijf en gezond voor het brein. Ook wij zullen daar een inspirerend steentje aan bijdragen. Zo blijven we fit, ondanks de getroffen maatregelen!

#CoronaFIT

Ben jij benieuwd hoe je, ondanks de coronamaatregelen, fit kunt blijven? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter! Voor vragen over dit artikel kun je contact opnemen met Kim de Wild.

Kim de Wild

Medewerker Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

k.dewild@sportbedrijfalmelo.nl