5 t/m 11 oktober

Coming Out Week

Sportbedrijf Almelo roept de week van 5 oktober t/m 11 oktober uit tot Coming Out Week. Het doel van deze campagne is om het thema LHBTI+ in de Almelose sport bespreekbaar te maken. Bij welke activiteiten sluit jij aan?

Foto: SportsGen

A’j oezelf moar bint

Op zondag 11 oktober 2020 is het Coming Out Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor LHBTI+’ers. Want dat uit de kast komen – de coming out – is nog steeds niet voor iedereen even makkelijk. Zeker in een sportcontext, waarin nog veelvuldig met ‘gay’ en ‘homo’ wordt gevloekt en gescholden, verdient dit thema aandacht. Sportbedrijf Almelo roept de week van 5 oktober t/m 11 oktober uit tot Coming Out Week, met als slogan ‘A’j oezelf moar bint’.

Activiteiten

Tijdens de Coming Out Week vinden er verschillende activiteiten plaats met als doel om het thema LHBTI+ in de sport zichtbaar en bespreekbaar te maken. Van een trainersbijeenkomst tot een kleedkamerworkshop, van het hijsen van de regenboogvlag tot een stoepkrijtmiddag. Iedereen is welkom om aan te sluiten.

 • Maandag 5 oktober  |  Regenboogvlag hijsen
  Voor sportverenigingen is de Coming Out Week een mooi moment om duidelijk te laten zien dat zij open staan voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Daarom willen we met zoveel mogelijk Almelose, Aadorpse en Bornerbroekse sportverenigingen een collectief statement maken door de hele week de regenboogvlag op de vereniging te laten wapperen (of in de sporthal te hangen).

  Verenigingen die interesse hebben in een gratis regenboogvlag kunnen contact opnemen met Kim de Wild (zie rechterzijde van deze pagina voor de contactgegevens). Dan kunnen de verenigingen de vlag binnenkort ophalen bij de IISPA. Hierbij geldt: op = op!

 • Woensdag 7 oktober  |  Trainersbijeenkomst
  “Hee, homo, opletten!” Het zal veel trainers en coaches bekend in de oren klinken, gescheld met het woord ‘homo’. Hoe pak je dat aan? En hoe maak je het thema in jouw team bespreekbaar? Tijdens deze gratis bijeenkomst gaat de John Blankenstein Foundation, die zich inzet voor LHBTI+’ers in de Nederlandse sport, hier dieper op in. Onder meer assistent scheidsrechter betaald voetbal Kevin Bodde en oud-korfbalinternational Casper Boom zijn namens de foundation van de partij.

  Wanneer: Woensdag 7 oktober
  Hoe laat: 19:30 – 21:00 uur (19:15 uur inloop)
  Waar: VIP ruimte in de IISPA (Stadionlaan 60)
  Voor wie: Trainers en coaches
  Maximum: 15 deelnemers
  Kosten: Gratis
  Opgeven: Mailen naar Petra Bruggeman (p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl)

 • Vrijdag 9 oktober  |  Stoepkrijtmiddag
  Speelgoedbank Almelo organiseert een stoepkrijtmiddag, met als doel om de Koornmarkt op te fleuren met zoveel mogelijk regenbogen. Wie komt er mee kleuren?

  Wanneer: Vrijdag 9 oktober
  Hoe laat: 15:00 uur start
  Waar: Speelgoedbank Almelo (Inloop aan de Aa, Schuttenstraat 3)
  Voor wie: Kinderen 4-12 jaar
  Maximum: 35 deelnemers
  Kosten: Gratis
  Opgeven: Bij de Speelgoedbank of mailen naar info@speelgoedbank-almelo.nl

 • Zaterdag 10 oktober  |  Weerbaarheidstraining

  Heb jij de wens om wat sterker in je schoenen te staan? Dan is deze gratis weerbaarheidstraining zeker iets voor jou. Tijdens het eerste gedeelte van de training geeft Stichting Vizier Almelo een presentatie over discriminatie: wat kun je er tegen doen? Vervolgens gaan we de sporthal in, waar een instructeur van Krav Maga Twente verschillende zelfverdedigingstechnieken aan bod laat komen.

  Wanneer: Zaterdag 10 oktober
  Hoe laat: 10:30 uur start
  Waar: Gymzaal Kamperfoeliestraat (Kamperfoeliestraat 5, Almelo)
  Voor wie: Iedereen die 16 jaar of ouder is
  Maximum: 25 deelnemers
  Kosten: Gratis
  Opgeven: Mailen naar info@vizieroost.nl

 • Zaterdag 10 & zondag 11 oktober  |  Regenboogband dragen
  In het kader van de internationale Coming Out Day op zaterdag 11 oktober dragen alle aanvoerders van sportend Nederland dit weekend de regenboogband. Ook in Almelo willen we op zoveel mogelijk sportvelden, -zalen en -banen deze banden zien.

  Heeft jouw vereniging interesse in gratis aanvoerderbanden? Neem dan contact op met Kim de Wild (zie rechterzijde van deze pagina voor de contactgegevens). Dan kunnen de verenigingen de banden binnenkort ophalen bij de IISPA. Ook individuele sporters kunnen een gratis regenboogband aanvragen. Hierbij geldt: op = op!

Deelnemende (sport)organisaties

De volgende organisaties doen mee aan één of meerdere activiteiten in de Coming Out Week:

PH Almelo, ASV’57, RKSV Bornerbroek, CVV Oranje Nassau, DRC, CKV Achilles, Uitsmijters, Tennisvereniging Bornerbroek, ATV De Molenhoek, Galathea, ODIN’92, SISU, Judo Almelo, SV Ledo, De Veene, Het Sportpark, LOOT-school Het Noordik, EHBO vereniging Almelo en Speelgoedbank Almelo.

Kim de Wild

Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

k.dewild@sportbedrijfalmelo.nl
0546 711913

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Coming Out Week? Neem dan contact op met Kim de Wild, of vul het onderstaande contactformulier in.