De vrienden van Freek in strijd voor meer onderzoek naar ALS

Op vrijdag 14 september organiseert Sportbedrijf Almelo, in samenwerking met Stichting ALS Nederland, de eerste editie van ‘A Local Swim Almelo’; een openlucht zwemtocht van bijna 2km, waarbij er geld wordt ingezameld voor meer onderzoek naar de ziekte ALS. Ook stichting de Vrienden van Freek draagt een steentje bij. Naast het inzamelen van geld in de strijd tegen ALS, doneren zij €1000,- aan de organisatie van A Local Swim Almelo.

De Vrienden van Freek weten als geen ander hoe slopend ALS is, gezien ze de ziekte heel bewust van dichtbij meegemaakt hebben. Hun vriend, Freek Buitenweg, is na een strijd van 5 jaar aan de ziekte overleden. Tijdens deze periode hebben zij Freek, en zijn vrouw Ria, beloofd dat zij zich altijd voor de ziekte zullen inzetten. Deze belofte komen zij meer dan na.

“Meedoen aan A Local Swim is een ware overwinning voor ons, maar het is niks vergeleken met de ziekte die Freek heeft gehad. Wij zwemmen mee ter nagedachtenis aan hem, maar ook om meer bewustwording te creëren en aandacht te schenken aan deze verschrikkelijke ziekte.”

Dat A Local Swim Almelo de nodige voorbereiding en training vergt, daar zijn de Vrienden van Freek zich van bewust. Sinds de aankondiging van het evenement zijn ze gelijk begonnen met trainen. Één van hen, Monica Egberts, was het meest fanatiek. Met haar enthousiasme en bevlogenheid wist zij al gauw iedereen over te halen mee te zwemmen tijdens het evenement.

14 september zijn de Vrienden van Freek er klaar voor en springen zij met 23 man sterk het Almelose kanaal in. Je kunt hen steunen in hun strijd, door te doneren via: