Editie 2019 van de TwenteCup ook naar Eurosped

De IISPA in Almelo was donderdagavond 3 januari het strijdtoneel van zes vrouwelijke Twentse topploegen. Met ongeveer 650 man publiek was het volle bak. Volleybal minnend Twente kwam weer aan haar trekken!

Voorafgaand aan de dameswedstrijden werd in de middag de Twente Cup voor jeugd gespeeld. Dit was de eerste editie waar de MB en MC teams van Apollo 8, Havoc, Rivo Rijssen en TiMaX/DeVoKo aan meededen. In de finale MC speelden Rivo en DeVoKo, de andere finale ging tussen Apollo 8 en ook weer Rivo. De beide jeugdteams van Rivo wisten de Twente Cup Jeugd in de wacht te slepen.

Nadat de velden omgebouwd waren konden de wedstrijden voor de dames beginnen. In de poulefase streden in de ene poule Eurosped, Krekkers en Rosstars tegen elkaar. Krekkers mocht meteen aan de bak tegen Eurosped. Beide sets trok Eurosped vrij makkelijk naar zich toe met 25-12 en 25-8. Krekkers had weinig in te brengen tegen Eurosped, maar dat was de volgende wedstrijd tegen Rosstars wel anders. Rosstars en Krekkers komen elkaar tegen in de competitie, in de 1e divisie. Hier in Almelo was Krekkers wel de betere partij, met 2-0 wonnen zij deze wedstrijd. Rosstars mocht zich vervolgens nog opmaken om tegen Eurosped te strijden, maar een echte strijd werd het niet. Rosstars kreeg 11 en 14 punten mee. Hiermee plaatste Eurosped zich, net als vorig jaar, voor de finale. Krekkers mocht later op de avond, net als  vorig jaar, strijden om de plekken 3 en 4.

In de andere poule mochten Eredivisionisten Apollo 8 en Springendal Set-Up’65 het spits afbijten. Dit werd een spannende wedstrijd waarbij Apollo 8 de wedstrijd nipt naar zich toe trok. Zij wonnen beide sets, met 25-22 en 26-24. Daarna verraste 1e divisionist Weghorst Makelaardij WVC Volley vriend en vijand door de eerste set met 25-17 van Springendal Set-Up’65 te winnen! De tweede set trokken de dames uit Ootmarsum de stand gelijk door met 21-25 te winnen. Deze 1-1 uitslag was toch wel de verrassing van de avond. De laatste wedstrijd zou bepalen wie er naar de finales zouden gaan. De dames uit Wierden deden hun best om Apollo 8 bij te kunnen houden, maar vooral de servedruk van Apollo 8 nekte WVC Volley. Met 25-16 en 25-17 werd WVC Volley letterlijk naar huis gestuurd, want door deze uitslag plaatste Set-Up’65 zich op setquotiënt voor de finale om plekken 3 en 4. Apollo 8 behaalde net als vorig jaar een finaleplaats.

De meeste toeschouwers zochten een plekje bij de wedstrijd tussen Apollo 8 en Eurosped. Op het andere veld ging de strijd tussen Springendal Set-Up’65 en Krekkers. De eerste set ging naar Ootmarsum, met 25-15. Krekkers was wakker geschud en dat was ook te zien in de volgende set. Het team uit Mariaparochie kwam zelfs nog op setpunt, maar sleepte dit helaas niet binnen. Met 2-0 werd Set-Up’65 daarom 3e in deze editie van de Twente Cup, Krekkers werd 4e. De teams in de finale waren goed aan elkaar gewaagd. Eurosped wist toch de eerste set binnen te slepen met 25-21, maar de dames uit Borne vochten zich terug in de wedstrijd. Mooie rally’s werden er gespeeld tussen de twee Eredivisieploegen wat een mooie afsluiter van de avond was. Helaas konden de dames uit Borne het niet maken tegen Eurosped. Met 25-20 verloren zij ook deze set. Apollo 8 werd daarmee, net als vorig jaar, 2e in Almelo. Eurosped ging er wederom met de hoofdprijs van door.