De eerste Almelose Beleefwandeling

“Ik was nog nooit in Almelo geweest, maar wat is het hier mooi”

Maar liefst dertig deelnemers trokken dinsdag 21 september de wandelschoenen aan, om af en toe letterlijk en figuurlijk stil te staan bij Almelose verhalen. De eerste Almelose Beleefwandeling bleek een schot in de roos. Wandeltrainer en mede-organisator Henk Passies van Fit met Passie: “Het is nog mooier geworden dan ik had durven dromen. Ik geniet ervan dat anderen zo genieten.”

Begeleid door een heerlijk zonnetje vertrok klokslag half tien de groep voor de lange wandeling van 10 kilometer. Het was heerlijk wandelweer en de deelnemers genoten van de verhalen die onderweg werden verteld. De wandelaars werden verrast met een rondleiding door de Bleekkerk en de theekoepel bij Huize Almelo. Ook kwam er een gids van de Historische Kring Almelo aan het woord over het oude zwembad en de schaatsbaan bij de Oude Loolee. Er werd gestopt bij enkele boerderijen en bij Erve Wateregge, waar geluisterd werd naar een mooi verhaal over kringloop, landbouw en natuur. Een ander hoogtepunt was het bezoekje aan de boerderij van Henk Jan Kamp, die vertelde over de bereiding van droge worst. Uiteraard mocht iedereen ook een stukje ‘Skier Wöske’ proeven. De tocht leidde verder langs het zogeheten Paradijs, wat in vroegere tijden een galgenbelt vormde. Via Preston Palace en het voormalige Elizabeth Ziekenhuis belandde de groep weer bij het vertrekpunt: het nieuwe Natuurhus. Deelnemer André Wolff: “Ik woon al jaren in Almelo en wandel veel samen met mijn vrouw, maar ik ben nu op plekjes geweest die ik nog niet kende.” De koffie, thee en krentenwegge smaakten de wandelaars goed, na een tocht van 10 kilometer vol prachtige verhalen.

Almelose Beleefwandeling

Wandeltrainer Henk Passies organiseerde in samenwerking met ons de allereerste Almelose Beleefwandeling. Het woord zegt het al, er viel onderweg genoeg te beleven! De Beleefwandeling kende een lange (10 km) en een korte, roelstoelvriendelijke route (5 km). Benieuwd naar de tweede Almelose Beleefwandeling? Abonneer je dan hier op onze nieuwsbrief, daar wordt de tweede editie te zijner tijd in aangekondigd.

Jan Willem Dangremond

Wandelcoördinator

jw.dangremond@sportbedrijfalmelo.nl