ALMELO – Sportbedrijf Almelo is op zoek naar enthousiaste wandelvrijwilligers. “Dankzij onze wandelmoatjes hebben we de afgelopen jaren mooie projecten kunnen draaien, zoals Elke Stap Telt, de Ommetje Bokaal en de 10 Almeloopjes”, zo vertelt wandelcoördinator Jan Willem Dangremond. “Deze poule van vrijwilligers willen we graag vergroten, zodat we Almelo ook in de toekomst van prachtige wandelinitiatieven kunnen voorzien.” Sportbedrijf Almelo organiseert binnenkort een moatjesavond waar de wandelplannen voor 2022 worden toegelicht.

Iets betekenen voor Almelo
De populariteit van het wandelen is in Almelo de afgelopen jaren flink toegenomen. Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Om dat te blijven stimuleren, zijn wandelmoatjes van harte welkom. “We zoeken mensen die het leuk vinden om iets te betekenen voor het wandelen in Almelo”, legt Dangremond uit. “Dat kan structureel of incidenteel. Denk aan het begeleiden van wekelijkse wandelgroepjes, koffie schenken voor wandelaars of af en toe een nieuwe route uitzetten die wij in onze nieuwsbrief op kunnen nemen. Er is wat dat betreft genoeg te doen, voor ieder wat wils.”

Praktische informatie
Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.wandeleninalmelo.nl eenvoudig als wandelmoatje opgeven. Vervolgens krijgen zij binnenkort een uitnodiging voor de moatjesavond. Op deze gezellige avond wordt vanzelfsprekend samen gewandeld en worden de plannen voor 2022 toegelicht. Ook krijgen de wandelmoatjes dan de kans om zich gratis voor verschillende wandeltrainer-cursussen op te geven, om zo goed voorbereid aan de start als vrijwilliger te kunnen verschijnen.