Tweede keer in Almelo!

DELA Eredivisie Beach

Op 8 en 9 augustus komt de DELA Eredivisie Beach naar Almelo. Een week lang staat het Sportpark in het teken van beachvolleybal.

Zon, strand & Almelo

Het was afgelopen voorjaar een behoorlijke domper; vanwege het coronavirus waren evenementen niet mogelijk tot 1 september. Met deze uitspraak ging er een streep door de DELA Eredivisie Beachtour. Sinds 1 juli zijn er gelukkig op het gebied van sportwedstrijden meer mogelijkheden! De Nevobo heeft dit met beide handen aangegrepen en heeft per 1 juli een begin gemaakt aan de ‘nieuwe’ eredivisietour in Zaanstad. Almelo is de eerstvolgende stad en maakt zich 8 en 9 augustus op voor een eredivisiewaardig deelnemersveld met Nederlandse toppers! Dit jaar worden de wedstrijden allemaal op de Beachcourts van het Sportpark Almelo gespeeld.

Coronaproof evenement

Ondanks de versoepelingen moet het beachevenement toch aan wat veiligheidseisen voldoen, zo moeten bezoekers zich vooraf schrijven via het online portaal: veiligsporten.nu. Op deze manier is het voor de organisatie bekend wie er op het volleybalterrein aanwezig zijn. Daarnaast worden er langs het veld zitjes geplaatst op anderhalf meter afstand van elkaar én worden bezoekers gevraagd hun handen te desinfecteren bij de ingang.

Voor het beachveld wordt een andere ingang gecreëerd, zodat er geen kruising ontstaat met de bezoekers van het zwembad. Voor de bezoekers van het zwembad is er wel een mogelijkheid om op afstand mee te genieten van het evenement. Voor beide dagen wordt er een maximaal aantal bezoekers vastgesteld.

Een week lang beachsporten

De DELA Eredivisie Beach vindt in het weekend van 8 en 9 augustus plaats op de beachvelden van Het Sportpark Almelo. Op zaterdag worden de voorrondes tot en met de kwartfinales gespeeld op drie beachvelden. Op zondag worden de halve finales en de finales gespeeld op een centrecourt bij het Sportpark.

In de week voorafgaand aan dit weekend wordt het zand beschikbaar gesteld voor de inwoners van Almelo. De coördinatie van deze invulling is in handen van Sportbedrijf Almelo. Zo krijgen de Almelose jeugd, sportverenigingen én bedrijven de kans om het zand te betreden. De zomerse editie van de Twente Cup vindt plaats, evenals een beachvariant van het bedrijventoernooi.

Eredivisie Tour

De DELA Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie voor mannen en vrouwen. De Eredivisie is dit jaar iets aangepast en bestaat uit acht toernooien verspreid door Nederland. Naast Almelo zijn onder andere Utrecht, Breda en Heerenveen het podium voor deze tour. Spelers en speelsters verzamelen rankingpunten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. De 24 hoogst gerankte teams doen mee aan het Nederlands Kampioenschap en strijden om de titel ‘Nederlands Kampioen Beachvolleybal 2020’.

Aftermovie 2019

Indien je vragen hebt over de DELA Eredivisie Beach, kun je contact opnemen met Sander ten Tusscher.

Sander ten Tusscher

Medewerker Sport & Evenementen

s.tentusscher@sportbedrijfalmelo.nl
0546 711924

Meer informatie?

Meer activiteiten