Laden Evenementen

« Alle Evenementen

AlmeLON, de triatlon voor iedereen

6 september | 08:30 - 13:00

AlmeloN, dé triatlon voor iedereen dwars door Almelo.

Samen fietsen (6 km), wandelen (3 km) en zwemmen (250 meter) dwars door Almelo, dat is de insteek van het nieuwe evenement de AlmeLON. De AlmeLON is een triatlon voor iedereen, dwars door Almelo.

Bewegen leidt tot afname van gezondheidsrisico’s, lichamelijke klachten en bevordering van de algehele gemoedstoestand. Samen bewegen is leuker, gezelliger en makkelijker.

Met deze unieke triatlon staat gezelligheid en plezier in bewegen voorop. Met de juiste begeleiding op een verantwoorde manier bewegen.

Route
Ontvangst met koffie en thee is bij de bibliotheek, vervolgens wordt gelopen naar het Medisch Centrum de Kolk waar een gezonde versnapering klaarstaat. Even lekker uitrusten behoort hier tot de mogelijkheden. Loopt u liever in een keer door, mag dat uiteraard ook.

De route vervolgt weer richting Bibliotheek Almelo, waar de fietsen staan voor het eerste ‘wisselpunt’. Op de fiets rijdt met een mooie route naar Het Sportpark. Na het tweede ‘wisselpunt’ is het tijd om te zwemmen. Ook kunt u deelnemen aan een seniorenjogging/fit les of een workshop valpreventie volgen.

Samenwerkende partijen

Sportbedrijf Almelo, Fysio Almelo en Bibliotheek Almelo slaan de handen ineen en organiseren dit najaar de AlmeLON waar iedere inwoner op zijn/haar eigen niveau letterlijk in beweging komt.

Fysio Almelo levert de medische expertise voor en tijdens de triatlon. “Het optimaal laten functioneren van het houdings- en bewegingsapparaat van mensen is waar wij ons voor inzetten, dat komt in dit evenement allemaal samen.”

Sportbedrijf Almelo zet mensen graag ‘voortdurend in beweging’. “Op donderdagochtend is er al een speciale senioren zwemochtend in Het Sportpark. Daar sluit dit prachtig op aan. Op een leuke manier combineren we zorg, ontspanning en beweging met elkaar”.

Bibliotheek Almelo is het startpunt van dit unieke evenement. “Ook wij zetten ons graag in om het welbevinden van senioren te bevorderen en kunnen dit ondersteunen met boeken en informatie over gezonde voeding en bewegen. Deze unieke samenwerking waarin ‘samen vitaal’ centraal staat past dan ook bij ons. Wij ontvangen iedereen graag!”

Bibliotheek Almelo is het startpunt van dit unieke evenement. “Ook wij zetten ons graag in om het welbevinden van senioren te bevorderen. Deze unieke samenwerking waarin ‘samen vitaal’ centraal staat past dan ook bij ons. Wij ontvangen iedereen graag!”

Sociale Vitaliteit

Na inspanning volgt uiteraard ontspanning. Na afloop van de triatlon, die eindigt op Het Sportpark zet de gezelligheid nog even voort met een gezamenlijke lunch. Ook wordt er aandacht geschonken aan valpreventie voor senioren.

 

 

 

 

Aanmelden

Voor meer informatie, neem contact op met HetSportpark@sportbedrijfalmelo.nl

Inschrijven is op korte termijn mogelijk.

Gegevens

Datum:
6 september
Tijd:
08:30 - 13:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://www.sportbedrijfalmelo.nl/almelon