Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop nieuwe privacywetgeving – AVG

23 april 2018 | 19:00 - 22:00

€99,00

Vanaf 25 mei 2018 is deze nieuwe privacywet van toepassing en ook sportverenigingen moeten hier aan voldoen. Maar nog maar weinig verenigingen zijn er echt actief mee bezig. Het is dan ook een complex vraagstuk voor een vrijwilligersorganisatie. Toch is het van groot belang dat ook zij op de hoogte van de privacyregels zijn en daar naar handelen. Er is bestuurdersaansprakelijkheid en de boetes zijn fors.

Achtergrond
De nieuwe AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) heeft een tweeledig doel:

  • Bewustwording van de risico’s die onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens met zich meebrengt.
  • Meer verplichtingen voor alle instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken.

De wet wordt gehandhaafd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij voeren de controles uit en nemen maatregelen wanneer er een datalek heeft plaatsgevonden terwijl de betrokken organisatie buiten de vastgelegde procedures heeft gehandeld.

Tijd om aan de slag te gaan!
De Stichting AVG Verenigingen heeft een tool gelanceerd, waarmee sportverenigingen laagdrempelig aan de slag kunnen. Met dit online programma kunnen zij zo eenvoudig mogelijk en op een juiste manier de AVG-wetgeving implementeren binnen de vereniging.

Toch is een goede begeleiding essentieel om dit proces goed te kunnen doorlopen. Daarom organiseren wij een korte praktische en resultaatgerichte cursussen van twee avonden, waarbij sportverenigingen door een AVG-expert begeleid worden. Na de twee avonden kunnen alle deelnemende verenigingen, als zij hun ‘huiswerk’ doen, AVG-proof worden en ontvangen zij een verklaring waarmee zij aangeven welke acties zij hebben uitgevoerd om aan de wet te voldoen.

Deze cursus gaat daarmee verder dan enkel overdracht van informatie of het doorspreken van een stappenplan. Verenigingen, die deze cursus succesvol doorlopen, zijn daarna ook echt ‘AVG proof’.

Inhoud
De training omvat twee workshops van twee uur. De eerste workshop bestaat uit een presentatie over de AVG en het belang en daarnaast starten we met het doorlopen van het AVG-stappenplan. In workshop twee ronden we het stappenplan af zetten we de punten op de i.

Voorwaarden
Neem een laptop of iPad mee want we gaan direct aan de slag.

Kosten
€99,00 per vereniging (voor 2 personen, 2 avonden -> 23 april en 7 mei)
Eventuele kosten online tool (max €25,00)
(De meeste sportbonden bieden de tool gratis of tegen een lager tarief aan. Staat uw sportbond niet in onderstaande lijst, verzorgen wij voor €25,00 voor u de online tool)

Inschrijven

Inschrijven voor deze workshops kan tot 16 april, dus wees er snel bij!
De workshop gaat door bij minimale inschrijving van 15 verengingen en maximaal 25 verenigingen.

Vol= Vol.

Aantal personen (max. 2)

Beschikt u over de online tool?* (via uw sportbond)

Deelnemende bonden; KNGU. Watersportverbond, NeVoBo, NBB. KNBSB, KNZB, KNSB, Taekwondo bond NL, KNRB, Sportcluster Veenendaal (NOB, NTFU, KNDB en NBF), KNBB, Badminton NL, NKBV, KNHB, KNLTB, Nederlandse Darts bond, KNVvL, NCS | Recreatiesport, Judobond Nederland, KNVB, NHV, Rugbybond Nederland, KNWU, Gehandicaptensport Nederland, NGF, KNMV, Reddingsbrigade Nederland, NIOBB, KNKV, NTTB, Atletiekunie, NSkiV, NJBB.

Gegevens

Datum:
23 april 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€99,00
Evenement Categorie: