In the Sportlight

Aqua Move

Als je breedtesporters zou vragen wat ze in de afgelopen anderhalf jaar het meest hebben gemist, krijg je negen van de tien keer hetzelfde antwoord: het sportieve én het sociale aspect. Sport is een ontmoetingsplek. Die kop koffie in de kantine, en de hierbij gepaard gaande gezelligheid, blijken we vaak net zo belangrijk te vinden als de work-out waar we oorspronkelijk voor kwamen. Niet voor niets is ‘De Derde Helft’ een bekend begrip onder sportverenigingen.

Naast deze behoefte aan gezelligheid, willen we tegenwoordig ook sporten wanneer het ons uitkomt. En daarnaast ook last-minute kunnen beslissen welke sport we dan gaan beoefenen. De ene keer heb je zin om met een vriendin een ommetje te wandelen, de andere keer schrijf je je in voor een lesje kickboks bij de sportschool om de hoek en de week erna trek je in je eentje 20 baantjes in het zwembad. Deze wens naar een zogeheten ‘flexibel sportaanbod’ is niet nieuw. We zien al langer dat men in toenemende mate in zelfgeorganiseerde groepen sport en minder in clubverband. Dat laatste brengt immers vaak verplichtingen met zich mee (wedstrijddag in het weekend,verplichte vrijwilligerstaken, etcetera). Deze trend vraagt dus om een andere vorm van sportaanbod. Een flexibelere vorm.

Deze twee wensen, ontmoeting en flexibiliteit, zijn exact de pijlers waar onze nieuwe zwemactiviteit bij Het Sportpark op rust. Tijdens Aqua Move krijg je op dinsdag-en donderdagavond (18:30-20:30 uur) de kans om aan drie intensieve work-outs deel te nemen. Onze enthousiaste instructeurs zorgen ervoor dat je tijdens de lessen Aquarobics, Aquajogging, Aqua Bootcamp of HIIT fysiek aan je trekken komt. Met behulp van diverse materialen en oefeningen word jij elke week fitter. Verschillende lessen worden op muziek gegeven, dus we maken er een waar feestje van!

Iedereen is van harte welkom aan alle drie de lessen mee te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zo kun je je eigen sportavond samenstellen. Ook is er de mogelijkheid om tussen 19:00 en 20:30 uur op eigen houtje baantjes te trekken. Ben je klaar met sporten of wil je even een pauze, dan staat er een heerlijk kopje koffie of thee voor je klaar. Voor iets meer dan €5 heb jij een sportief, sociaal en flexibel avondprogramma. Ga je voor een 10-lessenkaart, dan kost het je iets meer dan €4 per avond.

Inmiddels draait deze nieuwe activiteit al een paar weken, waarbij we de laatste keren al op een behoorlijk vol zwembad konden rekenen. Zien we jou ook binnenkort in het bad verschijnen? Tot volgende maand!

In the Sportlight

Je las zojuist een column uit het Almelo’s Weekblad. Meer weten over ‘In the Sportlight’? Neem dan contact op met Kim de Wild.

Kim de Wild

Medewerker Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

k.dewild@sportbedrijfalmelo.nl