In the Sportlight

“Half uurtje door je buurtje”

Hoe vaak maak jij een ommetje in de buitenlucht? Een lunchwandeling, rondje met de hond, alleen of samen met een vriend of vriendin in het weekend of de avonduren een mooie wandeling waarbij je tegelijkertijd lekker bij kunt praten. Ik heb de indruk dat er sinds de pandemie meer gewandeld wordt door een grote groep mensen en daar word ik als leefstijlmakelaar heel blij van. We hadden afgelopen jaar natuurlijk heerlijk wandelweer en ik ben heel benieuwd of deze “wandelkoorts” zich voort gaat zetten nu de dagen korter en natter worden en de temperatuur omlaag gaat.

Wandelen is gezond en toegankelijk voor bijna iedereen. Of je nu groot, klein, jong, oud, dik of dun bent. Je kunt het op je eigen tempo en vanuit huis doen.

Aanstaande 14 november is het Wereld Diabetes Dag. In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Bewegen is voor mensen met diabetes of een grote kans hierop hebben extra belangrijk. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 13 en 14 november “Half Uurtje Door Je Buurtje” georganiseerd. Hierbij loop je minimaal 30 minuten in je eigen buurt om zo in beweging te komen. Regelmatig wandelen verhoogt je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter en energieker voelt. Het verkleint ook de kans op diabetes.

Wil je meedoen aan dit initiatief? Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee wordt er bijgehouden hoeveel Nederlanders er op 13 en 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben. In de app kun je je vanaf 7 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen, is tijdens het wandelen de SamenGezond App aanzetten. Vorig jaar liepen er meer dan 14.000 Nederlanders ruim 53.000 kilometer bij elkaar. Dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om samen een Half Uurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter!

In the Sportlight

Je las zojuist een column uit het Almelo’s Weekblad. Meer weten over ‘In the Sportlight’? Neem dan contact op met Miranda Molendijk.

Miranda Molendijk

Buurtsportcoach Gezondheid / Leefstijlmakelaar

m.molendijk@sportbedrijfalmelo.nl