In the Sportlight

Heerlijk, we mogen weer!

Met het presenteren van de nieuwste maatregelen omtrent het coronavirus bracht premier Rutte een mooie boodschap: we mogen weer gezamenlijk sporten! Uiteraard onder strikte voorwaarden, maar dat doet niets af aan de inhoud van het bericht.

Enkele weken terug werd bekend dat de jeugd als allereerst weer toestemming kreeg om de sportvelden te betreden. In samenwerking met Avedan hebben wij, Sportbedrijf Almelo, in de meivakantie op 11 sportlocatiesactiviteiten voor kinderen t/m 12 jaar georganiseerd. De kinderen waren als koeien die voor het eerst de wei in mochten. Heerlijk om als vanouds in de buitenlucht te sporten.

Hoewel vanouds… Rutte benadrukte het meermaals: er is tegenwoordig sprake van een ‘nieuw normaal’. Ook in de sport is het zoeken. Hoe kunnen clubs ‘coronaproof’ trainingen faciliteren? Verenigingen hebben een Kiss & Ride voor ouders ingericht, vrijwilligers zijn tot ‘corona-coördinatoren’ gebombardeerden de anderhalve meter maatregel is in alles leidend. Dat laatste kan nog knap lastig zijn als je een groep van 15 enthousiaste kinderen om je heen hebt. 

Clubs hebben in zeer korte tijd een zogeheten protocol moeten schrijven waar al dit soort maatregelen in opgenomen zijn. Ik neem hierbij graag mijn petje af voor de vele vrijwilligers die de Almelose sport rijk is. Zij maken het mogelijk dat we weer buiten kunnen sporten. Wat voelt als vanouds. Tot volgende maand!

In the Sportlight

Je las zojuist een column uit het Almelo’s Weekblad. Meer weten over ‘In the Sportlight’? Neem dan contact op met Kim de Wild.

Kim de Wild

Medewerker Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

k.dewild@sportbedrijfalmelo.nl