In the Sportlight

Vrijwilligers zijn gelukkiger

Ze zijn er in de sportwereld in alle soorten en maten, zoals wandelmoatjes, barvrijwilligers of trainers van jeugdteams. Grote kans dat zij lekker in hun vel zitten. Wie tijd besteedt aan vrijwilligerswerk is gelukkiger, volgens onderzoek van hetCentraal Bureau voor de Statistiek.

Voor het onderzoek werden van 2013 tot en met 2018 gegevens verzameld van ruim 45.000 personen van 15 jaar en ouder. Bijna de helft van deze groep Nederlanders gaf aan zich minstens één keer per jaar als vrijwilliger in te zetten. Van alle vrijwilligers zegt 91% gelukkig te zijn, terwijl dat aantal bij niet-vrijwilligers blijft steken op 85%. “Ook zijn vrijwilligers meer tevreden methun eigen leven, sociale contacten en psychische gezondheid, en scoren ze hoger dan degenen die geen vrijwilliger zijn”, aldus de onderzoekers van het CBS.

Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken! Tijdens NL Doet, de grootste vrijwilligersdag van Nederland, openen veel Almelose sportclubs hun deuren om met vrijwilligers klussen te verrichten. Maak jij tijd om op vrijdag 13 of zaterdag 14 maarteen tenniskantine te poetsen, een voetbalkleedkamer schoon te maken of een rugbyterrein aan te pakken? Kijkop de website van NL Doet welke klus jou het meeste aanspreekt en schrijf je snel in. Zo help je niet alleen de club, maar bewijs je dus ook jezelf een goede dienst. Tot volgende maand! 

In the Sportlight

Je las zojuist een column uit het Almelo’s Weekblad. Meer weten over ‘In the Sportlight’? Neem dan contact op met Kim de Wild.

Kim de Wild

Medewerker Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

k.dewild@sportbedrijfalmelo.nl