Algemeen

Kansen voor sportaanbieders met Veiligsporten.nu

Veiligsporten.nu is hét platform voor sportaanbieders om huidige leden, nieuwe leden en alle inwoners van de gemeente Almelo te bereiken om deel te nemen aan een sportactiviteit. Door de maatregelen van corona is het registreren van deelnemers een plicht. Veiligsporten.nu heeft hier een gratis tool voor ontworpen dat, ook wanneer de coronamaatregelen versoepelen, kan worden ingezet door sportaanbieders.

Wat zijn de voordelen als sportaanbieder?

Alle sportactiviteiten worden op één centraal platform gebundeld. Deelnemers kunnen in één oogopslag het volledige beweegaanbod in onze gemeente ontdekken. Dit platform is speciaal in het leven geroepen om inwoners op een veilige manier (weer) actief te krijgen. Daarnaast wil de gemeente in samenwerking met Sportbedrijf Almelo de sportaanbieders helpen opstarten en hun sport onder de aandacht te brengen.

Deelnemers schrijven zich in via www.veiligsporten.nu. Een mooie manier om bijvoorbeeld niet-leden kennis te laten maken met een sport(activiteit). Door dit inschrijfsysteem zijn er minimale administratieve lasten en je weet zeker dat een activiteit verantwoord is, door het managen van het aantal deelnemers.

Meld je sport ook aan!

Almeloërs in beweging krijgen is nu belangrijker dan ooit. Er is een dringende oproep aan alle sportaanbieders die er op ingericht zijn om activiteiten te organiseren, hun activiteit spoedig aan te melden op www.veiligssporten.nl. Als sportaanbieder lever je zo een belangrijke bijdrage. Tevens is dit een mooie kans om je als sportaanbieder te laten zien en wellicht kennis te maken met toekomstige leden. Zodat deze periode voor de zomervakantie extra benut wordt voor de promotie van alle sportaanbieders die de afgelopen periode niets hebben mogen doen.

Hoe werkt het voor de sportaanbieder?

Sportaanbieders kunnen op dit platform heel eenvoudig activiteiten aanbieden. De activiteiten zijn direct zichtbaar voor alle inwoners, die zich vervolgens online kunnen inschrijven. Veiligsporten.nu volgt hierin de richtlijnen van het RIVM. Het is mogelijk om activiteiten aan te bieden voor alle leeftijdsgroepen. Bij het toevoegen van een activiteit maak je de keuze tussen: jeugd t/m 12 jaar, jongeren 12 t/m 18 jaar, volwassenen 18+ en senioren 55+.

Tot slot

Wil je wel iets organiseren, maar is de datum nog even onbekend? Ook dat kun je online aangeven! Geïnteresseerden schrijven zich dan alvast in en wachten op jouw nadere bericht.

Wil je net als AAV SISU, Jazzdancevereniging Odin’92 en het Sportpark de activiteiten publiceren, schrijf je in op Veiligsporten.nu! Ben je nieuwsgierig geworden en heb je vragen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar Petra Bruggeman: p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl