Ken je grenzen

Landelijke dag tegen het pesten

#KenJeGrenzen

Maandag 19 april is het de Landelijke Dag tegen Pesten; een goed moment om stil te staan bij het leed dat anderen is/wordt aangedaan. 1 op de 4 basisschoolleerlingen wordt gepest of heeft er mee te maken. Dit moet stoppen!

#KenJeGrenzen

Op maandag 19 april is het de Landelijke Dag tegen Pesten. Een goed moment om stil te staan bij het leed dat anderen is/wordt aangedaan. 1 op de 4 basisschoolleerlingen wordt gepest of heeft er mee te maken. Dit moet stoppen!

Trainers, coaches en bestuurders kunnen hun steentje bijdragen door voor, tijdens én na de training signalen op te pikken van pesten. Ook kunnen zij een beleid in de vereniging doorvoeren waarin pesten als “not done” wordt beschouwd.

Bijeenkomsten

Sta je er op het veld of aan de bestuurstafel bij stil dat óok jij het verschil kunt maken bij het minderen van pesten? Zodra je er bij stil staat wil je er ook iets aan doen. Dat kan!

 • Maandag 19 april 2021  |  19:00 – 20:30  |  Bijeenkomst “Stop Pesten Nu!”

  Tegenwoordig hebben wij, naast het ‘reguliere’ pesten ook te maken met online pesten. Tijdens deze bijeenkomst zullen we aandacht besteden aan beide vormen van pesten. Vragen die we onder andere gaan behandelen zijn: Wat is plagen? Wat is pesten? Wat zijn de verschijningsvormen? Wat kan jij in jouw functie aan pesten doen?

  De bijeenkomst wordt verzorgd door Patricia Bolwerk van Stichting Stop Pesten Nu. Patricia: “Tijdens deze interactieve voorlichting mag je al je vragen op mij afvuren, ik heb alle kennis in huis!”. Heb jij vragen? Of twijfel je over situaties of het pesten kan zijn? Of wellicht heb je in het verleden dingen in je teams meegemaakt waar je vraagtekens bij hebt of had? Schroom niet om je vragen te stellen. “De bijeenkomst is vooral bedoeld om zoveel mogelijk op maat jullie vragen te beantwoorden, geen kant-en-klaar verhaal! Als je niet actief wil mee doen dan mag je ook gewoon aanwezig zijn als luisteraar, alles waar jij je goed bij voelt! Niks moet en alles (behalve pesten ?) mag!”  Is je vereniging gevestigd in Almelo?

  De bijeenkomsten zijn voor de beweegaanbieders die het beweegaanbod aanbieden in de gemeente Almelo gratis.
  Voor verenigingen buiten de gemeente Almelo zijn er kosten aan de bijeenkomsten verbonden, zij zullen een factuur van €25,00 per deelnemer ontvangen.


  • Maandag 26 april 2021  |  19:00 – 20:30  |  Bijeenkomst “Preventie Pesten in de Sport”

   Pesten… Helaas komt het voor; ook binnen de sport. Wist je dat 63% van de vrouwen en 72% van de mannen tijdens het sporten emotioneel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt in hun jeugd? Reken maar uit om hoeveel kinderen dit binnen jouw vereniging gaat. Op 26 april organiseren wij een bijeenkomst voor clubbestuurders over grensoverschrijdend gedrag.

   Tijdens deze bijeenkomst zal Maaike Pekelharing, eigenaar van Veiliger Sporten, deelnemers meer vertellen over grensoverschrijdend gedrag en wat je als club kunt doen om dit te voorkomen, maar ook… Wat doe je als het toch speelt? De bijeenkomst zal vooral gericht zijn op het thema pesten. Deelnemers krijgen de ruimte om hun ervaringen te delen zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar weten te vinden! Uiteraard gaan we deze bijeenkomst online aanbieden en zijn er geen kosten aan verbonden voor de verenigingen die in de gemeente Almelo sporten.   Is je vereniging gevestigd in Almelo?

   De bijeenkomsten zijn voor de beweegaanbieders die het beweegaanbod aanbieden in de gemeente Almelo gratis.
   Voor verenigingen buiten de gemeente Almelo zijn er kosten aan de bijeenkomsten verbonden, zij zullen een factuur van €25,00 per deelnemer ontvangen.


   Challenge #KenJeGrenzen

   Om nóg meer bewustwording te creëren over het thema pesten in de sport starten wij een challenge!

   #KenJeGrenzen

   Doe je ook mee op 19 april?

   Download het #KenJeGrenzen bord en print hem uit. Maak een selfie waarbij je dit bord vasthoudt en plaats deze op 19 april (dag tegen het pesten) op je eigen social media en/of die van je eigen vereniging (aangevuld met de hashtag #kenjegrenzen). Samen maken we een vuist om het pesten te stoppen én bespreekbaar te maken!

   Download het bord hier!

   Wat schrijf je bij je bericht?

   We hebben alvast een opzetje voor jullie geschreven, voel je vrij om hier je eigen draai aan te geven.

   ???? ?? ??? ? ?? ?? ? ????????????????????? ????? ??????? ?

   Vandaag is het de landelijke dag tegen pesten! Ook wij willen ons steentje bijdragen en doen mee aan de #KenJeGrenzen challenge van Sportbedrijf Almelo! Daarnaast [Vul hier als vereniging zelf in wat jullie doen om pesten te voorkomen/tegen te gaan. Geef bijvoorbeeld aan bij wie kinderen terecht kunnen wanneer ze gepest worden. Of geef bijvoorbeeld aan dat jullie deelnemen aan (één van) onze bijeenkomsten!]

   ✊ Samen maken wij een vuist tegen pesten! Doe jij ook mee?

   Petra Bruggeman

   Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

   p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl
   06-40151281

   Meer informatie?

   Wil je meer weten over #KenJeGrenzen? Neem dan contact op met Petra Bruggeman, of vul het onderstaande contactformulier in.