Verenigingen

Koningsspelen 21 april 2023

Het klinkt misschien nog heel ver weg, maar voor we het weten is het alweer tijd voor de jaarlijkse Koningsspelen! Het moment dat jullie sportclub in één klap bijna 2.000 kinderen in Almelo kan bereiken! Hoe? Dat leggen we je hier uit.

 

Dit jaar vinden de Koningspelen plaats op vrijdag 21 april van 9.00 – 14.00u. Zoals elk jaar willen wij (Sportbedrijf Almelo) hier samen met jullie sportclub een groot sportief kinderfeest van maken.

Het is misschien wel belangrijker dan ooit om kinderen te stimuleren in beweging te komen. De Koningspelen is de kans om te laten zien wat we allemaal in huis hebben in Almelo op het gebied van sporten en bewegen. Hiervoor hebben wij natuurlijk jullie hulp nodig, want met behulp van jullie sportaanbod brengen we ongeveer 2.000 kinderen in beweging, hoe mooi is dat! Daarom vragen wij of jullie sportclub tijdens de koningsspelen een clinic kunnen organiseren. Met deze clinic brengen jullie niet alleen de kinderen in beweging, maar promoten jullie tegelijkertijd jullie sportaanbod onder 2.000 kinderen.

 

Anders dan voorgaande jaren zorgen wij voor meer zichtbaarheid van jullie als sportclub en jullie aanbod. Dit jaar maken wij op Actief Almelo een aparte pagina aan voor sportclubs die deelnemen aan de Koningsspelen. Hier komt jullie kennismakingsaanbod op te staan. Alle kinderen die deelnemen aan de Koningsspelen krijgen als bewijs van deelname een diploma. Dit diploma zal tevens dienen als “voucher” waar een QR code op staat. Het is een QR code naar de pagina van Actief Almelo en de Koningsspelen. Hier staan jullie als aanbieder van een clinic op en zo bereikt jullie sportclub bijna 2.000 kinderen. Wij stimuleren de scholen verder om hier aandacht voor te geven en kinderen kunnen zich aanmelden voor een proefles van jullie sportclub. De school met de meeste inschrijven (naar ratio) wint zelfs een leuke prijs!

 

De Koningsspelen vinden plaats op twee locaties, namelijk in en rondom de IISPA en in en rondom het Sportpark. De locatie IISPA is voor kinderen van groep 5 en 6 en de locatie Sportpark is voor kinderen van groep 7 en 8. De dag wordt verdeeld in twee delen en twee groepen, de ene helft neemt in de ochtend deel, de andere helft in de middag. Elk dagdeel komen er vier groepen langs. Dat betekend dat je als aanbieder acht korte clinics verzorgd van 20/25 minuten en ongeveer 200 kinderen zullen kennismaken met jullie sportaanbod.

 

Een clinic wordt gegeven door een trainer/trainers van jullie sportclub. Aan jullie dus de vraag om een trainer/trainers te vinden die een clinic willen geven namens jullie sportclub. Wij kunnen ons voorstellen dat het een lastige opgave kan zijn trainers te vinden (omdat het een werkdag is). Daarom kunnen wij per clinic een vergoeding van €50,- aanbieden (dus niet per trainer). Mochten jullie twee clinics willen geven hebben jullie wel recht op 2x €50,-.

Aangezien het bereik onder 2.000 kinderen in Almelo erg waardevol is voor promotie en zichtbaarheid van jullie sportclub kunnen jullie als sportclub een keuze maken om hier nog een vergoeding bovenop te doen om het nog aantrekkelijker te maken voor trainers om een clinic te geven en jullie dus als sportclub vertegenwoordigd zijn.

 

Bij de indeling van de scholen en clinics zullen wij zoveel mogelijk rekening houden welke school “gunstig” gelegen is voor jullie sportclub. Ook is het mogelijk specifieke wensen als aanbieder van een clinic door te geven.

Alle informatie die we hiervoor nodig hebben staat hier in de aanmeldlink: https://www.actiefalmelo.nl/koningsspelen-2023-sportaanbieders.

 

Dus helpen jullie de Almelose kinderen in beweging te brengen en willen jullie in één klap een enorme promotie van jullie aanbod in Almelo?

Schrijf je dan snel in voor de Koningspelen van 2023! Mochten jullie willen sparren over wat je kunt aanbieden tijdens de koningspelen dan kunnen jullie uiteraard contact opnemen met Ruben of Luc!