Verenigingen

Natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden voor jullie club om leden te werven. Van het organiseren van een vriendjes/vriendinnetjes training tot een open dag of een ouder- en kind training. Wij kunnen jullie dan ook ondersteuning bieden bij het organiseren van soort gelijke activiteiten. Als Sportbedrijf Almelo organiseren wij zelf ook activiteiten en evenementen in samenwerking met clubs. De meerwaarde van deze evenementen hebben zich dan ook al bewezen en daarom delen wij graag enkele voorbeelden met jullie. 

Ieder jaar organiseren wij namens Sportbedrijf Almelo diverse evenementen zoals de Nationale Sportweek en de Koningsspelen waarop jullie aan kunnen haken om als sportclub zichtbaar te zijn in Almelo en nieuwe leden te werven. De afgelopen jaren is daar het platform van Actief Almelo bij gekomen met de activatie voor de jeugd (Sjors Sportief) en de beweeggids voor volwassenen. Zo brengen we jaarlijks heel veel kinderen (en volwassenen) met dank aan jullie in beweging! Voor deze evenementen benaderen we jullie altijd gedurende het sportjaar of jullie willen deelnemen. Maar er zijn ook andere activaties welke wij samen met jullie kunnen organiseren om zichtbaar te zijn en leden te werven. Omdat dit meegenomen moet worden in een jaarplanning moeten wij dit ieder jaar opnieuw voor 1 juni weten. Hieronder leggen wij deze mogelijkheden graag uit.

(School)sporttoernooi 

Korfbal en voetbal zijn schoolsporttoernooien die al vele jaren een traditie zijn in Almelo. Onlangs zijn daar tafeltennis, beeball (honkbal), atletiek en basketbal bijgekomen voor de groepen 3/4, 5/6 & 7/8. Het schoolatletiek toernooi is dit jaar nieuw op de kalender, aan het woord is Bert Beerling van AAV SISU: “Geweldig om tijdens de eerste editie al direct circa 100 kinderen in aanraking te laten komen met atletiek”. Ook Harmen van CKV Achillis onderstreept de waarde van het schoolkorfbal toernooi:  “We organiseren al jaren het schoolkorftoernooi samen met AKC Almelo. Ieder jaar levert dit ons opnieuw weer veel nieuwe jeugdleden op”. Naast het basisonderwijs zoeken wij als Sportbedrijf Almelo ook de samenwerking op met het voortgezet onderwijs in Almelo. Zo heeft MHC Almelo al uitgesproken een scholenhockeytoernooi te willen organiseren voor de middelbare scholen. Omdat we merken dat steeds meer sporten een plekje willen op de kalender en we meerder varianten kunnen bieden, willen we graag alle verenigingen/sporten de kans geven hun behoefte kenbaar te maken.

Wil Jullie sportvereniging een (school)sporttoernooi organiseren? (basis- of voortgezet onderwijs); Dan kan dat! Laat dit weten voor 1 juni zodat we jullie kunnen meenemen in de (school)sportkalender!

Vakantie activiteiten/clinics

In alle schoolvakanties organiseren we diverse activiteiten voor de inwoners van Almelo 0 t/m 18jaar van kanovaren tot beweegactiviteiten in de wijk. Tijdens de vakanties kunnen verenigingen ook aanhaken om activiteiten te organiseren, zo heeft turnvereniging Achilles Will clinics gegevens tijdens een beweegfestival in de IISPA. Recreatiesport Almelo was aanwezig tijdens een sportieve middag in de sporthal van de Schelfhorst waar meer dan 70 kinderen aanwezig waren. Een mooie kans om kinderen kennis te laten maken met jullie sport en sportclub!

Clinics tijdens de gymlessen

Een derde mogelijkheid waar we jullie bij kunnen helpen is het geven van clinics aan het (speciaal) onderwijs. Dit kan gericht in de wijk waar jullie sportclub opereert/waar jullie leden vandaan komen. Judo Almelo is momenteel alle basisscholen in Almelo aan het langs gaan om clinics tijdens de gymlessen te verzorgen. Kinderen maken in de gymles kennis met judo om vervolgens een proefles bij de vereniging te volgen. De verwachting is dat dit vele nieuwe leden gaan opleveren, de eerste 15 proeflessen zijn al ingepland. In overleg kunnen we ook kijken naar de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs.

 

Ieder jaar maken we een planning voor deze activiteiten en delen deze middels een sportkalender met de scholen. De sportkalender verspreiden we onder alle scholen in Almelo en zal de laatste weken van het schooljaar voor het eerst verspreid worden. Scholen maken namelijk aan het begin van het schooljaar een keuze aan welke activiteiten ze meedoen en welke niet. Ook is deze kalender te vinden in het Sjors Boekje welke alle basisschoolkinderen ontvangen.

Via deze link kan je jullie interesse kenbaar maken!

Willen jullie dus als verenigingen meegenomen worden op deze kalender en hier de voordelen van ervaren dan moeten wij voor 1 juni weten of jullie als sportclub onderdeel van de sportkalender willen zijn en voor 1 of meerder activiteiten gaan. Wij zullen vervolgens contact met jullie opnemen voor definitieve afstemming.

 

Dus maak je interesse kenbaar voor 1 juni zodat we jullie sportclub mee kunnen nemen op de kalender!