Voortdurend in beweging

Marianne Smits als vrijwilliger bij PH Almelo

“Ik serveer niet alleen een bakkie, maar ook aandacht

Vrijwilligers maken het verschil bij elke vereniging! Een mooi voorbeeld van een betrokken vrijwilliger is Marianne Smits. “Om de week kom ik met veel plezier naar Actief Betrokken Club PH Almelo, het is er niet alleen super gezellig, maar ik kan mijn steentje ook bijdragen aan het bestrijden van eenzaamheid. Tijdens de binnenkomst serveer ik niet alleen een bakkie, maar ook aandacht” aldus Marianne.

In de jaren 80 is Marianne in aanraking gekomen met PH Almelo toen haar zoon, Rick, lid van de club werd. Verschillende vrijwilligerstaken heeft ze verricht in het verleden. Waar Marianne met een warm gevoel op terugkijkt, zijn vooral de de maandagochtenden; met meerdere moeders werd, ná het intensieve gebruik van het weekend, elke maandag de kantine schoongemaakt . “Niet alleen nuttig, maar ook heel gezellig” glimlacht Marianne.

Nadat de voetbalschoenen in de wilgen waren gegooid door haar zoon is Marianne ook gestopt bij PH Almelo als vrijwilliger. Dat de club echter een speciaal plekje in haar hart heeft komt mede doordat haar zwager nog steeds aan het ballen is bij PH Almelo. Bij het werven van vrijwilligers voor Play en Hap twijfelde Marianne dan ook geen moment. Om de week komt ze weer trouw langs bij PH Almelo en biedt zij veel gezelligheid en warmte op de dinsdagochtend. Tijdens het serveren van een bakkie en de gezonde maaltijd krijgt Marianne altijd lieve reacties!

Play en Hap

Elke dinsdagochtend organiseert PH Almelo, in samenwerking met maatschappelijk betrokken onderneming Beweeg en zo, Play en Hap voor senioren in Almelo. De ochtend begint met een praatje en een bakje koffie, waarna al snelde virtuele degens gekruist worden tijdens bijvoorbeeld een potje bowling of tennis. Dit alles gebeurt interactief op een groot scherm in de kantine van het clubgebouw. Iedereen is actief en onder luid gelach wordt er gewerkt aan de conditie. “Zo draag ik graag een klein steentje bij aan het voorkomen van de eenzaamheid en het vergroten van de zelfstandigheid van de deelnemers” aldus Marianne.

Doordat de activiteiten tijdens de coronaperiode niet meer in het clubgebouw aangeboden mogen worden, is Marianne blij met de alternatieven. “Omdat we Play en Hap aanbieden voor onder andere eenzame ouderen is het goed dat we nu op een andere wijze elke week contact hebben met elkaar”. Activiteiten vinden nu online plaats. Zo wordt er een verhalenbingo en subquiz georganiseerd via WhatsApp, en worden er plaatjes aangevraagd, welke via Youtube gedeeld worden gedeeld. Zo blijven de deelnemers én de vrijwilligers met elkaar in contact! “Ben je ziek of zit het even niet mee, dan slepen we elkaar er doorheen met een kaartje of een berichtje in de groep” aldus Marianne.

Ook meedoen aan Play en Hap?

Iedereen die het leuk vindt is welkom op de dinsdagochtend bij PH Almelo om 10:00 uur. Wil je meer informatie neem dan contact op met Petra Bruggeman!

Petra Bruggeman

Medewerker Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl