Het nieuwe zwembad komt eraan!

Een nieuw, duurzaam zwembad voor iedereen. Precies wat bij waterstad Almelo past.

Naast het bestaande aanbod kan hier het recreatieve en sportieve aanbod flink worden uitgebreid.

Februari 2023: Het nieuwe zwembad is weer een stap dichter bij 💦

De handtekeningen zijn gezet en dat maakt het officieel: aannemer Van Norel Bouwgroep gaat het nieuwe Sportpark bouwen. Met o.a. 5 baden (binnen en buiten), 2 glijbanen, wellness-faciliteiten en een sporthal komt er echt een supercomplex waar wij als Sportbedrijf enorm blij mee zijn.

LET OP: dit zijn schetsen van het nieuwe zwembad. Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden in het ontwerp en in de faciliteiten.

Een van de speerpunten in dit eerste ontwerp is het uitbreiden van de activiteiten. Zo komt er bijvoorbeeld een prachtig ‘recreatielandschap’ met twee glijbanen. Verder steken we in op een wedstrijdbad met 6 banen, een doelgroepenbad (o.a. Aqua Sporten) en een zorgbad (medisch etc.). Daarnaast willen we meer kinderen zwemles kunnen geven en wordt de toegankelijkheid voor mensen met een beperking aangepast aan huidige wensen. Ten slotte is er de wens om een horeca-gedeelte toe te voegen in het nieuwe bad.

  • De bouwcombinatie (Van Norel Bouwgroep, Slangen+Koenis Architecten en Hellebrekers) heeft de aanbesteding gewonnen en gaat het nieuwe zwembad en sporthal bouwen. De bedoeling is dat het bad wordt gerealiseerd in een all-electric-concept en daarmee volledig verwarmd door de opwekking van zonne-energie.
  • Naar verwachting wordt rond de zomervakantie van 2023 gestart met de sloop van het buitenbad om de bouw van het nieuwe bad mogelijk te maken.
  • Gedurende de bouwperiode blijft het binnenbad open.

 

Meer informatie is ook te vinden op de website van de Gemeente Almelo