AlgemeenGeen categorie

Sportbedrijf Almelo, GoldStars Heracles en Ouderenfonds geven startsein voor Almelo als OldStars Sportstad

Afgelopen woensdagavond en donderdagmiddag hebben Sportbedrijf Almelo, GoldStars Heracles en het Nationaal Ouderenfonds de aftrap gegeven om samen op weg te gaan naar de ouderenvriendelijke sportvereniging in Almelo. De komende 1,5 jaar trekken de organisaties samen op om het aantal OldStars spelvormen in Almelo verder uit te breiden naar andere takken van sport als o.a. hockey, tennis, tafeltennis, rugby, basketbal, handbal en korfbal.  Op dit moment wordt alleen nog het OldStars walking football beoefend in Almelo. Dit project past goed in het beleid van Sportbedrijf Almelo om de komende jaren het beweegaanbod voor ouderen in de gemeente te gaan verbreden. Tijdens het voorzittersdiner van afgelopen januari werd al een blik geworpen op de toekomst van sport en bewegen. Onder andere de vergrijzing werd hierin als één van de belangrijke thema’s uitgelicht. In navolging van die boodschap gaat Sportbedrijf Almelo sportverenigingen ondersteunen bij het opzetten van OldStars spelvormen. Wij maken hierbij gebruik van de kennis en expertise die het Nationaal Ouderenfonds de afgelopen jaren heeft opgedaan in de opzet en uitrol van deze spelvormen. Sportverenigingen die niet zelf in staat zijn om deze spelvorm uit te rollen kunnen ondersteuning krijgen van Sportbedrijf Almelo en Nationaal Ouderenfonds in de vorm van een projectbegeleider en/of OldStarstrainer en starterspakket.

De aftrap hiervan vond plaats bij het grootste Walking Football evenement van Nederland in Almelo, de Almelo City Cup georganiseerd door GoldStars Heracles.  Dit driedaagse evenement is de afgelopen 4 jaar uitgeroeid tot een ware happening in Nederland voor Nederlandse OldStars teams, maar ook voor internationale teams uit Engeland en Duitsland. Op woensdagavond hebben verenigingen de mogelijkheid gekregen om informatie te krijgen en vragen te stellen over het programma OldStars Sport en ook het programma de Derde Helft. Dit laatste programma heeft als doel om meer sociale activiteiten te organiseren voor ouderen in en rondom de kantine, waarbij laagdrempelige beweegactiviteiten als bijvoorbeeld bowls een uitnodiging kunnen zijn voor ouderen om mee te doen in en rondom de sportvereniging. Op donderdagmiddag vond de eerste OldStars mars met muziek plaats in Almelo waarbij meerdere behendigheidsproeven in diverse takken van sport werden voorgeschoteld aan de OldStars om aandacht te krijgen voor het programma OldStars Sport. De ambitie is om vanaf komend seizoen met 4 – 6 nieuwe initiatieven te starten in Almelo.  Beide organisaties worden in deze missie ondersteund door de GoldStars, de gemeente Almelo, de provincie Overijssel, Menzis als zorgverzekeraar en Van Boxtel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem Dangremond (Sportbedrijf Almelo) via jw.dangremond@sportbedrijfalmelo.nl of telefonisch via 06-82122850.

Over OldStars Sport

OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.