Maak kennis met onze sportlesmodules

Moeite met kiezen of vragen?

Wij helpen u graag met de keuze voor de juiste activiteit. Bel 0546-711912 voor meer informatie.

Kennismaken met Badminton

In drie lessen maken uw leerlingen kennis met badminton. Op aanvraag kunt u als school of gezamenlijke scholen per accommodatie gebruik maken van een door ons samengesteld badmintonpakket. Dit pakket bevat naast rackets en shuttles ook een lessenpakket met voorbeeldlessen. Hierin staan leuke en uitdagende oefeningen die veelal in 3 vakkenlessen worden aangeboden. Op elk mogelijk niveau kan je aan de slag en een ieder zal worden uitgedaagd. Dit gaat, in samenwerking en met respect voor elkaar. Het badmintonpakket bestaat uit oefenstof voor 1 maand en dient zelf opgehaald en teruggebracht te worden.

Deze sportlesmodule is geschikt voor de groepen 5 t/m 8

Meld je hier aan






Voorkeursmaand*

Badminton

Kennismaken met Circus

Sportbedrijf Almelo heeft een Circuspakket samengesteld dat in combinatie gebruikt kan worden met meegeleverde leskaarten. De leskaarten zijn een hulpmiddel om kinderen de kans te geven zelfstandig bezig te zijn met het circus en hun eigen weg te zoeken in het leerproces. Op de leskaarten staan aanwijzingen voor de begeleiders. Deze kunnen gaan over de techniek, bepaalde veiligheidsaspecten en/of over het belang van samenwerken. Hét pakket voor een sportief en vrolijk circus op uw school of in uw klas. Het circuspakket bestaat uit oefenstof voor 1 maand. Het circuspakket dient zelf opgehaald en teruggebracht te worden.

Deze sportlesmodule is geschikt voor de groepen 5 t/m 8.

Meld je hier aan






Voorkeursmaand*

Circus

Kennismaken met GymSwim

GymSwim! is een binnenschools project dat aangeboden wordt bij zwembad het Sportpark en is een samenwerking tussen Z&PV de Veene en zwembad het Sportpark.

GymSwim! laat de kinderen op een laagdrempelige en speelse manier kennis maken met de zwemsport. In vier lessen ontdekken de kinderen d.m.v. diverse spelletjes hoe cool het is om in het water bezig te zijn. Daarnaast werken de kinderen ook aan hun veiligheid in het water. Plezier en veiligheid gaan dus hand in hand in de leuke en uitdagende lessen die onze GymSwim! trainers voor hebben bereid. Aan het einde van laatste les ontvangen alle kinderen een stempelkaart waarmee ze 3 gratis trainingen kunnen genieten bij de Veene.

Inmiddels zijn de eerste lessen geweest. Het enthousiasme en de beleving bij de kinderen was hartverwarmend. Ook de scholen zijn erg blij met dit gratis aanbod. ´´Door het wegvallen van schoolzwemmen en het gebrek aan professionele leerkrachten in het basisonderwijs is dit een zeer welkome toevoeging in het gymaanbod voor de school, het plezier spat er van af!´´, aldus Vincent Schottert van O.B.S. de Twijn.

Mis deze kans niet en neem deel aan dit spetterende project!

Meld je hier aan





Voorkeurstijd*

Groepen
Geef onderstaand het aantal van de desbetreffende groep aan die u aan wilt melden. Wanneer een bepaalde groep niet deelneemt dient u een 0 te kiezen.
(Bijvoorbeeld: U heeft een groep 5A en 5B, dan vult u bij aantallen groep 5 2 in)
Groepen 4/5:
Groepen 5:
Groepen 5/6:
Groepen 6:
Anders groep & aantal:

Aantal leerlingen per groep:

GymSwim

Kennismaken met Tennis

In drie lessen maken uw leerlingen kennis met tennis. Op aanvraag kunt u als school of gezamenlijke scholen per accommodatie gebruik maken van een door ons samengesteld tennispakket. Dit pakket bevat naast rackets en ballen ook een lessenpakket met voorbeeldlessen. Hierin staan leuke en uitdagende oefeningen die veelal in 3 vakkenlessen worden aangeboden. Op elk mogelijk niveau kan je aan de slag en een ieder zal worden uitgedaagd. Dit gaat, in samenwerking en met respect voor elkaar. Al met al een stukje sport en bewegen dat geen enkel kind mag, kan en wil missen! Het tennispakket bestaat uit oefenstof voor 1 maand en dient zelf opgehaald en teruggebracht te worden.

Deze sportlesmodule is geschikt voor de groepen 3 t/m 8

Meld je hier aan






Voorkeursmaand*

Tennis

Kennismaken met Scoren voor Gezondheid

Vanaf dit schooljaar bieden we Scoren voor gezondheid aan als lesmodule die u het hele jaar gratis aan kunt vragen en die wij dan zoveel mogelijk op maat voor u aan gaan bieden. Deze nieuwe lesmodule over gezonde leefstijl bestaat uit vijf lessen. Iedere les wordt gestart en geëindigd met een filmpje door Heracles Almelo.

Les 1
Wordt gegeven door Combinatiefunctionaris Sport, Jochem de Goeijen. Tijdens deze les zal Jochem middels een presentatie vertellen wat de volledige lesmodule inhoud. De les zal ongeveer 60 minuten duren en vindt plaats in uw klaslokaal. Een digibord is daarbij wenselijk.

Les 2
Les 2 is zal gaan over de schijf van Vijf en de voedingsregels die daarbij horen. Deze les zal ongeveer 50 minuten duren. Verdere uitleg en richtlijnen voor het geven van les 2 vindt u in (bijlage les 2). U kunt de datum en het tijdstip zelf inplannen, aangezien u deze les zelf gaat geven. Wens is wel deze plaats te laten vinden voordat u met de groep naar het stadion van Heracles Almelo gaat voor les 3. Voorafgaande aan les 2 is het de bedoeling dat de  kinderen minimaal één dag lang hun eetpatroon bijhouden (dit kan op bijgevoegde werkbladen 1,2 en 3).
Tip: Deel deze werkbladen aansluitend aan les 1 al uit aan de kinderen en geef een korte toelichting.

Les 3
Is zoals hierboven beschreven op locatie. De les omvat een rondleiding in het stadion van Heracles Almelo. Tijdens de rondleiding zal één van de fysiotherapeuten of de fysiektrainer onder andere wat vertellen over waar topsporters rekening mee moeten houden om fit te blijven om zo goed mogelijk te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstijden. (De inzet van de technische staf van Heralces Almelo is altijd onder voorbehoud.)

Les 4
Dit is een digitale les. De les zal ongeveer 45 minuten duren. Verdere uitleg en richtlijnen voor het geven van les 4 vindt u in (bijlage les 4). De planning en uitvoering van les 4 ligt wederom bij uzelf. Wens is wel deze plaats te laten vinden voordat u met de groep deelneemt aan de afsluitende les 5.

Les 5
Les 5 is wederom op locatie. De les zal bestaan uit een sportieve ochtend die compleet verzorgd wordt door medewerkers van Sportbedrijf Almelo en/of Almelose sportverenigingen. Deze les zal ongeveer 90 minuten duren. Locatie van les 5 is de naar alle waarschijnlijkheid  Sport- en recreatiecentrum het Sportpark.

Meld je hier aan





Groepen
Geef onderstaand het aantal van de desbetreffende groep aan die u aan wilt melden. Wanneer een bepaalde groep niet deelneemt dient u een 0 te kiezen.
(Bijvoorbeeld: U heeft een groep 6A en 6B, dan vult u bij aantallen groep 6 2 in)
Groepen 6

Aantal leerlingen:
Groepen 7

Aantal leerlingen:
Groepen 8

Aantal leerlingen
Anders groep & aantal leerlingen

Scoren voor gezondheid

Kennismaken met Beachvolleybal

Van maandag 7 mei t/m vrijdag 6 juli bieden wij alle scholen de mogelijkheid om gratis beachvolleyballessen te volgen onder leiding van combinatiefunctionaris volleybal Marc Donker bij Het Sportpark.

Een lesmodule bestaat altijd uit twee lessen per groep. U kunt er ook voor kiezen om op 1 dag 2 lessen achter elkaar af te nemen. De lessen duren 1 uur.

Mochten lessen vanwege weersomstandigheden vervallen, dan kijken we gezamenlijk of het mogelijk is om de lessen in te halen.

Inschrijving

De inschrijving voor deze lessen vindt plaats volgens het principe wie het eerst komt heeft de eerste keus in data, vol is vol. De lessen zijn geschikt voor de groepen 5 t/m 8. Hieronder ziet u welke data en tijden beschikbaar zijn. U kunt ook gebruik maken van onderstaande knop “Bekijk hier de tijden”, dan kunt u zelf een voorkeur aangeven. Daar kunt u zien welke momenten er nog beschikbaar zijn voor uw school! Denk er aan dat u 2 momenten per groep kiest.

 

DagTijd
Maandag10:00 uur tot 14:00 uur
Dinsdag09:00 uur tot 14:00 uur
Woensdag10:00 uur tot 12:00 uur
Vrijdag10:00 uur tot 14:00 uur
Bekijk hier de tijden

Meld je hier aan