talentontwikkeling

Altijd op zoek

Talentontwikkeling

Het wordt steeds duidelijker dat bewegen van groot belang is voor de ontwikkeling van kinderen. Onderstaande talentencentra en topsportorganisaties helpen hierbij. 

De talentencentra voor talentontwikkeling in de sport

nevobo

Nederlandse Volleybalbond

Het RTC is een opleiding voor jonge, veelbelovende volleyballers /-sters. Jonge talenten vanaf 10 tot en met 17 jaar krijgen de kans om samen, onder deskundige leiding, te trainen en beter te worden. Dat doen we in een omgeving waar we sport en onderwijs combineren, zodat je tijdens je opleiding heel veel kunt volleyballen. Hierdoor willen we bereiken dat je ook na je volleybalcarrière verder kunt met het maatschappelijke diploma dat je binnen het RTC hebt behaald.

Bij RTC Almelo wordt er in het seizoen 2013 – 2014 vijf dagen per week getraind in de IISPA. Wil je kennismaken met het RTC? Kom dan gerust eens langs. Mocht je willen weten of je kan instromen in een van de groepen neem dan contact op met de NeVoBo (Nederlandse volleybalbond).

Nederlands Handbal Verbond

Nederlands Handbalverbond

De Regioselectie Twente wordt ook wel Handbal Talenten Centrum Twente (HTCT)
genoemd. Handbal Talenten Centrum Twente (HTCT) is een regionaal centrum
waar talentvolle handbalsters onder deskundige begeleiding werken aan hun sportieve, persoonlijke, maatschappelijke en professionele ontwikkeling.

Het HTCT tracht dit te bereiken door:
• Het aanbieden van trainingen en wedstrijden aan talentvolle jeugdspeelsters
• Het begeleiden van talentvolle jeugdspeelsters in hun maatschappelijke
ontwikkeling
• Het ondersteunen van handbalverenigingen in de regio Twente

Talenten van 12 tot 17 jaar hebben naast hun activiteiten bij de eigen handbalvereniging meer trainingsuren nodig. Het HTCT biedt hiervoor de mogelijkheid.

knvk

Koninklijk Nederlands Korfbalverbond

Het talentontwikkelingsprogramma is gericht op het bereiken van de Korfbal League en het spelen in Oranje. Het grootste gedeelte van hun opleiding volgen de talenten bij hun vereniging. Het beleid van het KNKV is er op gericht de verenigingen te versterken. De basis wordt gevormd door de nu zes Regionale Talenten Centra (RTC’s). Vroeger noemde we dit de Districtsteams. Het RTC kent twee lagen. De beste zestien spelers onder 19, 17, 15 en 13 van het RTC en per RTC meerdere locaties waar selecties onder 13 en 15 trainen op locaties gebaseerd op maximale reistijd van dertig minuten en de aanwezigheid van kansrijke partners.

Ton Almelo

NTC KNGU – TON Almelo

Topturnen Oost Nederland biedt talenten een turnopleiding op topsportniveau. Deze topsportopleiding is gericht op de nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en uiteindelijk op deelname aan internationale wedstrijden, zoals Europese- en Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Topturnen Oost Nederland, sinds haar oprichting in 2004 gehuisvest in Oldenzaal, is vanaf 1 oktober 2010 gevestigd in de Internationale Indoor Sportaccommodatie in Almelo (IISPA).

Topsportorganisaties in Almelo

Ton Almelo

Topturnen Oost Nederland (BOSTON/TON)

Biedt talenten een turnopleiding op topsportniveau. Deze topsportopleiding is gericht op de nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en uiteindelijk op deelname aan internationale wedstrijden, zoals Europese- en Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Heracles

Heracles Almelo

Eén van de oudste voetbalverenigingen die Nederland kent. De club dateert uit 1903 en is niet meer weg te denken uit het beeld van Almelo. Al sinds 2005 weet de club uit Almelo zich onafgebroken in de Eredivisie te handhaven. Niet alleen sportief laat Heracles van zich horen. Maatschappelijk gezien is de voetbalclub nauw betrokken. Zo heeft Heracles Almelo de stichting ‘Heracles Almelo Scoort voor Iedereen’ opgericht. De stichting zet zich in op gebieden als zorg, school, wijk en de foundation. Hiermee probeert de BVO het maatschappelijke klimaat te ondersteunen.