Verenigingsondersteuning

Professioneel en vraaggericht

Verenigingsondersteuning

Wij werken vraaggericht en adviseren en ondersteunen sportverenigingen bij uiteenlopende vraagstukken.

Professionele advisering en ondersteuning

Gemeente Almelo telt bijna tachtig sportverenigingen die zich dagelijks inzetten om tienduizenden Almeloërs in beweging te brengen. Vrijwilligers zijn het fundament van elke sportvereniging. Van voorzitter tot barmedewerker; zij zijn van onschatbare waarde in het organiseren van een sportief klimaat in Almelo. Sportbedrijf Almelo zet zich in voor deze vrijwilligers door het bieden van verenigingsondersteuning.

Ieder sportseizoen organiseren wij vier verenigingsbijeenkomsten over relevante thema’s voor sportverenigingen. Denk hierbij aan thema’s als Veilig Sportklimaat, sponsoring en het promoten van de sportvereniging. De eerste bijeenkomst van 2020-2021 is inmiddels bekend:

Woensdag 7 oktober  |  Trainersbijeenkomst
“Hee, homo, opletten!” Het zal veel trainers en coaches bekend in de oren klinken, gescheld met het woord ‘homo’. Hoe pak je dat aan? En hoe maak je het thema in jouw team bespreekbaar? Tijdens deze gratis bijeenkomst gaat de John Blankenstein Foundation, die zich inzet voor LHBTI+’ers in de Nederlandse sport, hier dieper op in. Onder meer assistent scheidsrechter betaald voetbal Kevin Bodde en oud-korfbalinternational Casper Boom zijn namens de foundation van de partij.

Wanneer: Woensdag 7 oktober
Hoe laat: 19:30 – 21:00 uur (19:15 uur inloop)
Waar: VIP ruimte in de IISPA (Stadionlaan 60)
Voor wie: Trainers en coaches
Maximum: 15 deelnemers
Kosten: Gratis
Opgeven: Mailen naar Petra Bruggeman (p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl)

Nieuwsbrief

Elke maand versturen wij een nieuwsbrief met actualiteiten, tips en aankondigingen voor de verenigingsbijeenkomsten; een echte aanrader voor Almelose sportbestuurders!

Brochure

Wij zijn er voor alle sportverenigingen die geïnspireerd, geadviseerd en ondersteund willen worden, om nóg meer uit de sportvereniging te halen. In onze brochure hebben wij alle benodigde informatie voor je verzameld.

Bovendien staan we open voor al jouw vragen. Bel ons op of stuur ons een mailtje, wij denken graag mee!

Petra Bruggeman

Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl
06 40151281

Meer informatie?

Graag werken we samen met jou aan vitale sportverenigingen, omdat ze onmisbaar zijn voor een sportief klimaat in Almelo.