Algemeen

Sportieve Wereldmeiden gezocht!

In Almelo start in juni het project Wereldmeiden, voor meiden uit Almelo en Rijssen-Holten. In dit project begeleiden sport- en migrantenmeiden leeftijdsgenoten met een vluchtelingenstatus naar sport en beweegactiviteiten. Het doel is dat meiden door samen te sporten elkaars achtergronden leren kennen en hun sociale netwerk uitbreiden. Een uniek en sympathiek project. Meedoen als rolmodel of begeleider kan nog!

Wil jij graag maatschappelijk actief zijn?

Ben jij sportief en wil jij bijdragen aan een sterke en betrokken samenleving? En wil jij vluchtelingen meiden helpen integreren via sport en bewegen? Wil jij wel eens een andere tak van sport proberen, ben je goed in organiseren en vind je het leuk om oplossingen te zoeken voor knelpunten? Of heb jij het proces van integratie in Nederland doorlopen en wil je jouw ervaring inzetten om andere meiden daarbij te helpen? Dan is Wereldmeiden een mooie kans om je talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.

Wie doen er mee?

In Almelo starten twee groepen van 15 meiden uit Almelo en Rijssen-Holten, in de leeftijd van 14-28 jaar. Met in elke groep:

5 deelnemers 5 rolmoldellen 5 sportmeiden (begeleiders)
Meiden met een vluchtelingenstatus, die nog maar net in Nederland wonen. Meiden met een migratieachtergrond, die al een langere tijd in Nederland wonen. Meiden die actief zijn bij een sportvereniging of een sportopleiding volgen.

Samen sporten

Elke groep gaat samen een aantal verschillende sporten doen. De sportmeiden en rolmodellen begeleiden daarbij de deelnemers. Het zou natuurlijk mooi zijn als de deelnemers zoveel plezier hebben gehad, dat ze na afloop van het project blijven sporten.

Hoe ziet het project eruit?

Het project Wereldmeiden duurt 25 tot 30 weken en bestaat uit diverse activiteiten:

Warming-up festival
Tijdens het festival maken alle meiden kennis met elkaar, nemen ze deel aan workshops, ontvangen ze informatie over het project en maken ze vervolgafspraken met elkaar.

Sportcarrousel
In een sportcarrousel maken de groepen meiden gedurende tien weken kennis met een andere sport of beweeg- activiteit. De carrousel wordt georganiseerd door Sportbedrijf Almelo en vindt plaats bij sport- en beweegaanbieders in Almelo. Hierbij staan de wensen van de deelnemers centraal en kunnen de sportmeiden een actieve rol vervullen.

Zomeractiviteiten
In de vakantieperiode(s) organiseren de meiden met elkaar een aantal beweegactiviteiten. Bijvoorbeeld samen een wandeling maken, een bootcamp in het park, frisbeeën of een fietstocht.

Sporten bij de sport-/ beweegaanbieder
Na de carrousel hebben de meiden kennis gemaakt met diverse sporten. De deelnemers kiezen vervolgens een sport uit, die ze nog 10-15 weken mogen blijven beoefenen. De sportmeiden en rolmodellen doen mee en begeleiden het proces van sportdeelname bij de sportaanbieders.

Cooling-down festival
Feestelijke afsluiting van het project met een eindfestival.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen, dat op de website van Vrouwenplatform Carree is te vinden.

Meer informatie en aanmelden kan ook via Rachèl van Barneveld van Sportbedrijf Almelo: mail r.vanbarneveld@sportbedrijfalmelo.nl of bel 06-40045472.