Sportverkiezing Almelo geannuleerd

Sportbedrijf Almelo heeft besloten de Sportverkiezing, die in januari 2020 plaats zou vinden, te annuleren.

Sinds 2013 organiseert Sportbedrijf Almelo jaarlijks de Almelose Sportverkiezing. Tijdens de Sportverkiezing worden de Almelose sporthelden, die in het jaar ervoor een topprestatie hebben geleverd, in de schijnwerpers gezet.
Al een aantal jaar wordt de overweging gemaakt of de Sportverkiezing gecontinueerd moet worden. Het is een evenement waarvoor veel externe inhuur nodig is, veel personele inzet vraagt en toch maar een relatief kleine maatschappelijke impact heeft. Daar komt bij dat na jaren van samenwerking ook Tubantia, als mediapartner, andere keuzes heeft gemaakt. Dit heeft tot gevolg dat er nog meer van de eigen organisatie wordt gevraagd en de media-aandacht kleiner wordt. Ondanks het gevarieerde programma op de avond zelf is het altijd een uitdaging geweest om de interesse bij alle betrokken partijen te behouden.

Door de komende bezuinigingen vanuit de Gemeente Almelo is Sportbedrijf Almelo genoodzaakt om goed te kijken naar de kosten in haar organisatie. Mede daardoor is definitief besloten de Sportverkiezing te annuleren. Wel blijft Sportbedrijf Almelo de sportkampioenen in het zonnetje zetten tijdens de jaarlijkse Kampioenenparade.