Start inzamelweek voor Sportdepot Almelo!

Met het Sportdepot Almelo is de stad binnenkort een uniek Twents initiatief rijker. Het Sportdepot Almelo geeft tweedehands sportattributen een tweede leven en is een initiatief van Speelgoedbank Almelo en Sportbedrijf Almelo. Lieneke Bolhuis namens Speelgoedbank Almelo: “Wij vinden het belangrijk dat ieder kind moet kunnen spelen én sporten. Helaas kan niet ieder kind sporten, omdat er geen geld is voor bijvoorbeeld sportkleding en schoenen. Daar gaat het Sportdepot in voorzien.”

Almeloërs krijgen binnenkort een week de tijd om hun overbodig geworden sportattributen bij een deelnemende Almelose sportvereniging in te leveren. Kim de Wild namens Sportbedrijf Almelo: “Het Jeugdfonds Sport betaalt de contributie voor kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub. Met het Sportdepot kunnen we deze kinderen ook de benodigde sportmaterialen geven om hun favoriete sport te kunnen beoefenen. Van tennisrackets tot voetbalschoenen. Help dus mee en zamel in!”

Kinderen uit gezinnen waar geen geld is om sportattributen te kopen, zijn vanaf zaterdag 23 november van harte welkom bij het Sportdepot. Het Sportdepot is net als de Speelgoedbank gevestigd in Inloop aan de Aa op Schuttenstraat 7 in het centrum van Almelo.


Praktische informatie

De inzamelweek vindt plaats van 28 oktober tot en met 3 november. Alle Almeloërs worden gevraagd om alle sportattributen die ze kunnen missen naar één van de volgende sportverenigingen te brengen:

  • SV Almelo
  • AVC Heracles
  • PH Almelo
  • The Big Bulls
  • RKSV Bornerbroek
  • ASV’57
  • ATV De Molenhoek
  • Recreatiesport Almelo

In de sportkantines van deze verenigingen is een hoek ingericht waar de sportartikelen afgeleverd kunnen worden, het liefst in een krat, doos of tas. Let op: de sportverenigingen zijn niet altijd overdag open, dus houd de sociale media van deze clubs in de gaten voor de exacte openingstijden tijdens de inzamelweek. Naast overbodige sportattributen kan overbodig speelgoed ook worden afgegeven tijdens de inzamelweek.