AlgemeenGeen categorieZwemmen

Duik in het diepe voor ALS tijdens de 2e editie van A Local Swim Almelo

Zondag 14 juli 2019 is het Almelose kanaal weer het decor voor A Local Swim Almelo! Vorig jaar organiseerde Sportbedrijf Almelo dit evenement voor het eerst. Met in totaal 130 zwemmers en een opbrengst van bijna €60.000 voor het goede doel ALS was de eerste editie van A Local Swim Almelo een daverend succes. Dit jaar zal A Local Swim een nog grotere beleving en uitdaging zijn door de samenwerking met het havenfestival. De inschrijving voor A Local Swim Almelo is inmiddels open en de eerste zwemmers hebben zich alweer aangemeld!

Een slopende ziekte

Sportbedrijf Almelo hecht grote waarde aan het mogelijk en toegankelijk maken van sport en bewegen voor iedere inwoner van Almelo. Echter is sporten niet voor iedereen even vanzelfsprekend. ALS is een aandoening aan het zenuwstelsel, waardoor de hersenen niet meer in staat zijn signalen naar de spieren te verzenden. Dit zorgt ervoor dat bewegen, praten, eten en drinken niet meer als vanzelf gaat.

“Impact ALS maken we dagelijks mee”

“De reden dat we meedoen is dat wij als behandelteam dagelijks meemaken welke impact ALS heeft op de patiënten en de mensen om hen heen” aldus Reinout van Vliet van Het Roessingh Enschede. Twee jaar geleden deed het behandelteam van Het Roessingh al mee aan de City Swim van Amsterdam en vorig jaar aan de eerste editie van A Local Swim Almelo. “Een extra motivatie is natuurlijk dat dit evenement plaatsvindt in ons eigen verzorgingsgebied. Vorig jaar deden veel familieleden en kennissen van (ex)-patiënten mee. Hopelijk wordt het nu weer zo’n mooi evenement. Belangrijk is dat er onderzoek naar ALS wordt gedaan, maar óók dat er geld wordt opgehaald om de kwaliteit van de zorg voor de patiënten steeds weer naar een hoger niveau te brengen. Ik nodig dan ook iedereen uit om mee te doen!”

Meld je nu aan!

De inschrijving voor A Local Swim Almelo is geopend. Men kan zich net als vorig jaar individueel of als onderdeel van een team inschrijven voor de Cityswim (1800 meter, 16+), Teenageswim (650 meter, 13 t/m 15 jaar) of Kidsswim (300 meter, 8 t/m 12 jaar). De inschrijfkosten bedragen 40 euro voor de Cityswim, 15 euro voor de Teenageswim en 10 euro voor de Kidsswim.

Wil je je inschrijven voor dit unieke evenement en hierdoor je steentje bijdragen aan onderzoek tegen deze verschrikkelijke ziekte, meld je dan snel aan via de website alocalswimalmelo.nl