STAGIAIR

SPORTBELEID

Periode: september 2022 – mei 2024
Welke opleiding & jaar: master Sportbeleid & Sportmanagement (Universiteit Utrecht)

Volg jij de master Sportbeleid & Sportmanagement in Utrecht en zoek jij een te gekke stage waar je veel van op kunt steken? Als stagiair Beleid leer jij in twee jaar de complexiteit van het lokale en regionale sportlandschap in praktijk kennen. Deze stage, in combinatie met de academische kennis en kunde die je opdoet op de universiteit, stoomt jou klaar voor een carrière in de wereld van sport, bewegen en gezondheid.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage leer jij de kneepjes van het vak Sportbeleid. Je onderzoekt, maakt plannen en brengt deze met diverse partijen in praktijk. Je zit dus niet alleen achter je laptop, maar staat ook zeker regelmatig met de poten in de spreekwoordelijke klei. Jouw takenpakket:

 • Je geeft richting en uitvoering aan de gemaakte plannen van het Lokaal Sportakkoord. Van verenigingsclinics op basisscholen tot flexibele sportabonnementen; jij zorgt als aanjager dat de ideeën worden omgezet in concrete acties.
 • Je onderzoekt de tevredenheid van onze klanten en medewerkers. Op basis van deze gegevens kom je tot praktische aanbevelingen. Ook kijk je kritisch naar hoe we de tevredenheid in de toekomst periodiek kunnen monitoren.
 • Je krijgt een uniek kijkje in de keuken van een beleidsadviseur, vanuit twee oogpunten: de gemeente Almelo als opdrachtgever en Sportbedrijf Almelo als uitvoerende partij. Je sluit aan bij onze kwartaaloverleggen met de gemeente en neemt actief deel aan onze brainstormsessies rondom visie en beleid.
Wie-ben-jij

Wie ben jij?

Jij bent een sportieveling die plezier haalt uit het concretiseren van abstracte plannen en onderzoeken. De sportwereld kent voor jou geen geheimen: zo ben je zelf lid (geweest) van een sportvereniging. Je bent leergierig en draagt zelf graag ideeën aan. Je bent goed in onderzoeken, schrijven, implementeren en adviseren.

Wie zijn wij?

Sportbedrijf Almelo is de verbinder en de kennispartner rondom sport, bewegen en gezondheid in Almelo. Met meer dan 65 collega’s werken we dagelijks in de mooie wereld van sport, bewegen en gezondheid. Zo stimuleren we sport- en beweegdeelname van jong tot oud. We initiëren in samenwerking met andere partners talloze activiteiten, van zwemlessen tot wandelprojecten en alles wat daar tussenin zit. Ook beheren, exploiteren en verhuren we binnensportaccommodaties, zoals gymlokalen maar ook grote accommodaties als zwembad Het Sportpark en topsportcentrum de IISPA. Op deze wijze brengen en houden we zoveel mogelijk Almeloërs voortdurend in beweging. Samen op weg naar een gezonde toekomst!

Wat bieden wij?

 • Een team vol sportieve en enthousiaste collega’s, die het tijdens en na het werk gezellig maken.
 • Alle mogelijkheden om je uit te leven in het zwembad en onze fitnesszaal.
 • Deelname aan onze epische Personeelsdag (mits dit in jouw stageperiode valt).

   

 • Een lidmaatschap van onze actieve personeelsvereniging Time Out.
 • Volop kansen om je van je sportiefste kant te laten zien tijdens teamuitjes en toernooien.
 • Een passende stagevergoeding.

Wij leiden spelbepalers op!

Voor veel sportverenigingen is de jeugdopleiding de levensader. Ook wij hechten veel waarde aan talent. We zijn daarom een Erkend Leerbedrijf en bieden elk jaar diverse studenten een stageplaats binnen onze organisatie aan. Interesse? Solliciteer en wie weet scouten wij jou!

DIRECT

SOLLICITEREN

Past deze stageplaats bij jou? Dan komen we graag met jou in contact! Maak ons vóór 1 mei blij met een persoonlijke motivatie en CV. Wie weet zitten wij binnenkort samen aan tafel voor een eerste kennismaking.  UPLOAD HIER JE CV
  max. 1 Mb in Word of PDF
  UPLOAD HIER JE MOTIVATIEBRIEF
  max. 1 Mb in Word of PDF