Vrijwilliger in het zonnetje

Maaike Nollen

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Daarom zet Sportbedrijf Almelo zich graag in om vrijwilligers van Almelose sportverenigingen in het zonnetje te zetten! Afgelopen maand konden verenigingen vrijwilligers aandragen, waarna er uit de verschillende inzendingen werd geloot. Uit deze verloting werd Maaike Nollen van RKSV Bornerbroek de gelukkige winnaar.

“In de huidige tijd, waarin iedereen druk is, klagen we wel eens dat het lastig is voldoende vrijwilligers te krijgen. Toch zien we ook dat er veel werk verzet wordt met heel wat vrijwilligers. Als vereniging zijn we daar trots op!” aldus Peter Winters voorzitter van RKSV Bornerbroek. De vereniging draait op vrijwilligers en iedere vrijwilliger draagt op zijn of haar manier een steentje bij.

De kantine speelt een belangrijke rol voor RKSV Bornerbroek. Op sociaal gebied (het teamgevoel wordt ondersteund door na de training of wedstrijd nog even samen na te zitten), maar ook op financieel gebied (het is een belangrijke bron van inkomsten). Maar de kantine draait niet zomaar! De meeste leden en ouders van jeugdleden willen best een keer een kantinedienst draaien, maar op de achtergrond moet er veel meer geregeld worden. Het is fijn dat je dan kunt leunen op een aantal vrijwilligers die er gewoon altijd zijn.

Maaike Nollen is één van deze vrijwilligers. Met een klein team zorgt Maaike ervoor dat er inkopen gedaan worden, dat de kantine schoon is, dat het glas en afval afgevoerd wordt én dat de kantine bemand is op de dagen dat er gehand- en gevoetbald wordt. Niet zelden moet er op het laatste moment nog iets geregeld worden; wanner er bijvoorbeeld spontaan een evenement bedacht wordt. Dat vergt coördinatie- en regelwerk. Daarnaast staat Maaike zelf ook regelmatig achter de bar. Met een druk gezinsleven (Maaike heeft drie jonge kinderen) maakt ze hier elke keer tijd voor vrij. Vandaar dat Maaike het verdient in het zonnetje gezet te worden!

Daarom is Maaike tijdens de bestuursvergadering met een list uitgenodigd en verrast door Petra Bruggeman van Sportbedrijf Almelo met een bloemetje en vrijkaartjes voor Heracles Almelo!

Ken jij iemand die zich met ziel en zaligheid voor de club inzet?

Geef hem/haar op via Petra Bruggeman en wie weet komen wij langs om diegene met een leuke attentie in het zonnetje te zetten!

Petra Bruggeman

Medewerker Verenigingsondersteuning & Actief Betrokken Club

p.bruggeman@sportbedrijfalmelo.nl