Samen genieten

Wandelen in Almelo

Almelo is een echte wandelstad. Wil jij wandelen in Almelo? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ontdek Almelo

Laat je te voet verrassen door al het moois in Almelo!

In en rondom Almelo wordt veel gewandeld! Dat is ook niet zo gek. Prachtige natuur, klassiek erfgoed, inspirerende kunst en de opgeknapte binnenstad maken van Almelo een kleurrijke stad waar te voet veel moois te zien valt. Ook de kleine kernen, Aadorp en Bornerbroek, zijn populair bij wandelaars.

Wandelen als medicijn

Wandelen is gezond voor het lichaam en gezond voor de geest. Het is een laagdrempelige manier om in beweging te komen en te blijven. Dagelijks minstens een halfuurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Bovendien is samen wandelen ontzettend gezellig!

Op deze pagina zijn verschillende wandelinitiatieven in de gemeente Almelo gebundeld. Een overzicht van de wekelijkse wandelgroepjes, jaarlijkse wandelevenementen en ontelbaar veel wandelroutes… Wandelen in Almelo kan op vele manieren. Laat je inspireren door onderstaande initiatieven:

Wil jij van betekenis zijn in Almelo?
Word wandelmoatje!

Wandelevenementen

In Almelo worden door het jaar heen verschillende wandelevenementen georganiseerd. Almelo, Aadorp en Bornerbroek kennen verschillende terugkerende wandelevents. Deze zullen we te zinder tijd hieronder delen.

  • 2023 | Data volgen

Almeloopjes

Maak je eigen wandelroutes in Almelo met behulp van deze Twentse routeplanner. Ook zijn er in Almelo en omstreken al verschillende prachtige routes uitgezet: de Almeloopjes. Klik hieronder op een route naar wens (tot 5 km, 5-10 km en 10+ km) en wandelen maar!

Supporters van het wandelen in Almelo

ATV De Molenhoek

CKV Achilles

Recreatiesport Almelo

SV Ledo

Avond4Daagse Aadorp

Kulturhus Bornerbroek

KWBN

Het Sportpark

Fysio Almelo

Fysio Het Schol

ASV’57

Heb je vragen over wandelen in Almelo? Neem dan contact op met Miranda Molendijk.

Miranda Molendijk

Wandelcoördinator

wandelen@sportbedrijfalmelo.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van al het nieuws omtrent het wandelen in Almelo? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

“Wandelen heeft mijn leven veranderd”

Het roer ging vier jaar geleden rigoureus om bij de Almelose Evelyne Pouwels (82).  Voorheen liep ze maximaal 45 minuten, nu houdt ze het al anderhalf uur achter elkaar vol. Benieuwd naar haar verhaal? Klik hier!

“Ik ging echt elke dag op pad, ook als het flink regende”

Bertus de Jongeburcht (74) wint de eerste Almelose Ommetje Bokaal. Dat ging niet vanzelf. Als gevolg van artrose kwam hij nauwelijks meer vooruit. Dankzij een fijne fysiotherapeut en de Ommetje Bokaal vond hij het plezier in wandelen weer helemaal terug. Lees zijn verhaal hier!

“Ik woon al 60 jaar in Almelo, maar heb nieuwe plekjes leren kennen”

Wim Flierman (71) is de eerste verzilveraar van de 10 Almeloopjes, prachtige routes die door verschillende wandelmoatjes zijn uitgezet. “Ik wandelde voorheen zelden, maar nu stonden mijn benen elke keer te applaudisseren als ik weer op pad ging.” Lees hier verder!

Wandelmoatje worden?

We kunnen inmiddels al bouwen op meer dan 20 wandelmoatjes! Deze vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor het wandelen in Almelo. Zij zetten routes uit, schenken bij verschillende projecten de koffie en wijzen de weg bij allerlei wandelgroepen.

Wil jij ook van betekenis zijn in Almelo? Geef je dan nu op als wandelmoatje!