AlgemeenZwemmen

Zwemmen in coronatijd

Hoe gaat dat in de praktijk?

Tijdens deze coronacrisis doen wij het allemaal (nét) een beetje anders. Maar hoe gaat dit nou precies bij zwembad Het Sportpark?

► 𝗩𝗢𝗢𝗥𝗔𝗙 𝗔𝗔𝗡𝗠𝗘𝗟𝗗𝗘𝗡 ☑️

Voordat je naar het zwembad kunt komen is het belangrijk dat je je eerst online inschrijft op www.veiligsporten.nu. Hier geef je aan op welk tijdstip je wilt komen zwemmen en of je buiten of binnen wilt zwemmen. Daarnaast is het belangrijk dat je alvast je zwemkleding onder je normale kleding aantrekt, voordat je naar het zwembad toe gaat. Vergeet ook niet je badslippers mee te nemen!

► 𝗕𝗜𝗡𝗡𝗘𝗡𝗞𝗢𝗠𝗦𝗧 🚪🚶‍♂️

Zorg ervoor dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent bij het zwembad. De deuren sluiten namelijk op de afgesproken zwemtijd, hierna is het niet meer mogelijk het zwembad te betreden.

Bij binnenkomst meld je je bij de eerste balie en geef je je naam door. Daar heb je ook de mogelijkheid om je pas te verlengen of een kaartje kopen. Alleen contactloos betalen is mogelijk. 💳Vervolgens loop je door naar de tweede balie, waar je zelf je pasje op de scanner legt.

► 𝗭𝗪𝗘𝗠𝗠𝗘𝗡 🌊

Vanaf de tweede balie volg je de pijlen richting het binnenbad of het buitenbad. Je kleed je vervolgens langs de badrand om, hiervoor zijn voldoende stoeltjes/zitjes aanwezig langs het bad (deze staan op 1,5 meter afstand van elkaar).

Zoals op de foto te zien is het zwembad door middel van lijnen verdeeld. Je zwemt aan de ene kant heen en aan de andere kant weer terug.

► 𝗡𝗔 𝗛𝗘𝗧 𝗭𝗪𝗘𝗠𝗠𝗘𝗡 ⏱️

Wanneer je klaar bent met zwemmen volg je de looproute richting de kleedruimte waar je je om kunt kleden. En van daaruit loop je richting de uitgang.