Ben jij er klaar voor?

Het behalen van een zwemdiploma voor het jonge kind is erg belangrijk. Tijdens de lessen staat het plezier echter altijd voorop.

Aanmelden voor zwemles?
Check hier de zwemleskalender 2022/2023
Zwemlessen

Zwemlessen die belonen

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Het Zwem-ABC

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC en hebben de officiële Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Dit betekent dat we elk jaar worden getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria.

Naast het Zwem  – ABC werken wij met gekleurde bandjes. Elk niveau heeft een ander kleur bandje. Rechts op deze pagina zie je welke kleuren bij welke diploma’s horen.

Wanneer kan je kind beginnen?

Vanaf 4 jaar kan jouw kind zwemlessen bij ons volgen. Maar je kunt je kind alvast voorbereiden op de zwemlessen door hem/haar watervrij te maken tijdens het Ouder & Kind zwemmen. Dit is al een goede basis voor de zwemlessen.

Bekijk onze tarievenOnze openingstijden

A-Diploma

Zwembandje Blauw

Blauw

Hier leren wij vrij bewegen in het water en drijven.

Zwembandje Oranje

Oranje

Hier leren wij zwemmen met de benen.

Zwembandje Geel

Geel

Hier leren wij alle zwemslagen.

Zwembandje Groen

Groen

Hier springen wij naar ons zwemdiploma.

B-Diploma

C-Diploma

Zwembandje Zilver

Zilver

We zijn nu een geoefende zwemmer.

Zwembandje Goud

Goud

We zijn nu een echte zwemmer.

Waarom zwemlessen bij Het Sportpark?

Bij Zwembad Het Sportpark...

 • kan uw kind al vanaf 0 jaar (ouder & kind zwemmen) watervrij worden.
 • bieden we u transparantie via een inkijkje (via beeldschermen en kijklessen)
 • bieden we een comfortabel verblijf tijdens de lessen
 • hebben wij verwarmde zwembaden (32 graden)
 • krijgt uw kind altijd les van gediplomeerd personeel.
Meld je nu aan voor je eerste zwemles
 • bieden wij een gedifferentieerd aanbod
 • is er ruime keuze in lesdagen en tijden en daarnaast ook in het type les en omvang van de groep (en dus tarieven)
 • bieden wij een gegarandeerde doorstroom voor het B- en C-diploma
 • is diplomazwemmen een feestje
 • Bij deelname aan de zwemles mag je op zondag gratis zwemmen en oefenen met een (groot)ouder/verzorger.
zwemlessen

Een vertrouwensband met de zweminstructeur

Kinderen hebben behoefte aan structuur. Vooral tijdens het eerste gedeelte van het zwemtraject is het belangrijk voor het kind om een vertrouwensband op te bouwen met de lesgever. Wij streven er dan ook naar om zoveel mogelijk met vaste lesgevers per lesgroep te werken.

Om het leerproces vlot te laten verlopen hebben we onze lesmethodiek iets aangepast. Iedere lesgroep heeft één of twee vast zweminstructeurs die gedurende de hele zwemopleiding bij de lesgroep blijft. De instructeur leert de kinderen én hun ouders/verzorgers beter kennen zodat communicatie soepel kan verlopen.

Natuurlijk krijgen kinderen een bandje met een nieuwe kleur als ze er aan toe zijn. De opdrachten die dan worden gegeven horen bij het volgende lesniveau. Als een kind in een groep ver voor of achter loopt zal onze coördinator Rianne Lubbers contact met je opnemen om te kijken of je kind in een andere groep beter past.

Maak kennis met het team
Unieke Kijklessen

Unieke kijklessen

Elke week na het A diplomazwemmen zijn er de kijklessen. Tijdens deze lessen kunt u  de vorderingen van uw kind bewonderen. Ook mag er 1 zwemvaardige volwassene per kind meezwemmen met de les. De instructeur zal aan het einde van de les de vorderingen van je kind bespreken. Natuurlijk zijn opa’s en oma’s e.a. ook van harte welkom. Als zij willen kijken is ons verzoek om even te wachten in de entree voor aanvang van de les (niet meegaan naar de kleedkamers). Als de les start kan de collega van de receptie de poortjes openen.

Heb je vragen over de voortgang van je kind?

Je hoeft natuurlijk niet te wachten met vragen tot er kijklessen zijn. Je kunt altijd na de les bij de instructeur informeren hoe het gaat. Als er bijzonderheden zijn voor die dag, loop dan gerust even met je kind mee naar de les. De receptioniste kan ook bij veel vragen helpen of zullen je verwijzen naar de instructeur of zwemlescoördinator.

Het afzwemfeest

Als je kind mag afzwemmen zul je vast de vlag wel willen uitsteken en daarom hangen wij de vlaggetjes op en maken er een groot feest van. Opa’s en oma’s, broertjes, zusjes en natuurlijk papa’s en mama’s zijn van harte welkom. Kortom bij ons is diploma zwemmen echt altijd feest!

Bekijk de zwemleskalender

Handig om te weten

Belangrijke informatie altijd melden

Om een zorgvuldige begeleiding van je kind te garanderen, verzoeken wij je informatie die van belang is voor de lesgever van te voren door te geven. Denk hierbij aan b.v. beperkingen, ziekte, belangrijke onderzoeken of gebeurtenissen. Dit kunt je doen via de e-mail: hetsportpark@sportbedrijfalmelo.nl

Scannen van het toegangspasje

Je kunt door middel van onze toegangspoortjes entree tot Zwembad Het Sportpark krijgen. Hiervoor dien je voor de zwemles en op zondag altijd het toegangspasje mee te nemen.

Voor de zwemles kun je meerdere keren het pasje scannen (brengen en ophalen) en zal er maximaal 1 beurt geregistreerd worden (dus geen extra lessen afgeschreven worden). Zie onderstaande werkwijze.

Als het abonnement niet geldig is, omdat u dit bijvoorbeeld niet verlengd heeft, dan zal de display een rode melding geven en heeft u op dat moment geen toegang tot het zwembad. U kunt het abonnement thuis verlengen via onze webshop. Dit voorkomt wachttijd bij onze entree. Mocht je geen inloggegevens hebben, kunt u dit bij de receptie aangeven. Tevens heb je de mogelijkheid dit bij de receptie te doen of door middel van de betaalautomaat in onze entree.

Door het scannen van de pas kan de lesgever zien dat je kind aanwezig is. Mocht je kind dan niet in de lesgroep aanwezig zijn, is dit een signaal voor de lesgever om uit te zoeken wat er aan de hand is.

Werkwijze tourniquet (poortjes)

Ingang

Plaats het pasje voor de scanner (glasplaatje aan de voorkant)

 • Het poortje zal links van jou open gaan;
 • Je kind kan door het poortje lopen. Zelf dien je te wachten tot het poortje gesloten is en kun je nogmaals het pasje scannen om toegang te krijgen;
 • Bij meerdere personen moet er voor iedere persoon apart gescand te worden en kan je niet tegelijk door het poortje. Dan geeft het systeem een alarmsignaal;
 • Ook geeft het systeem een alarmsignaal als iemand vlak voor de gesloten poortjes staat;
 • Op het scherm kun je de naam van uw kind lezen en is zichtbaar tot wanneer het pasje geldig is;
 • Als je geen “tegoeden” meer hebt, wordt het scherm rood. In dat geval dien je de kaart te verlengen bij de receptie of bij de betaalautomaat.

Uitgang
Je kunt naar buiten lopen door het rechterpoortje. (LET OP: ook hier één voor één)

Onze huisregels en voorwaarden

In de kleedkamer

Omkleden: u kunt uw kind zelf helpen bij het omkleden in de daarvoor bestemde kleedkamer. De regel is dat het geslacht van de volwassene bepalend is voor de kleedkamerkeuze. De mannelijke begeleiders gaan mee naar de herenkleedkamer en de vrouwelijke begeleiders naar de dameskleedkamer.

Hygiëne

In verband met de hygiëne in Zwembad Het Sportpark is het betreden van zwemzaal, douches en gangen met straatschoeisel niet toegestaan. De ‘overschoentjes’ zijn gratis te verkrijgen in de mand bij de kleedkamers. Wij adviseren de kinderen om slippers te dragen. Deze maatregel is noodzakelijk omdat de zorg voor een hygiënisch bad voor u en voor ons van groot belang is.

De 4 zekerheden van het Zwem-ABC

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC en hebben de officiële Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Dit betekent dat we elk jaar worden getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria, die leiden tot de volgende 4 zekerheden voor ouder en kind:

 • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat uw kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
 • Wij hanteren een helder beschreven zwemlesmethode. Tijdens de zwemles wordt u als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw kind.
 • Uw kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het Nationale Zwemdiploma C voldoet uw kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitvoering van verschillende beroepen.
 • Constante kwaliteit, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen. Bij elk moment van diplomazwemmen is er daarnaast een Examinator Nationale Zwemdiploma’s aanwezig.

Zin in zwemles

Kun je niet wachten om te beginnen met zwemles? Voor al je vragen over zwemlessen of je aanmelding loop je bij ons binnen.

Uw kind aanmelden

Heeft u vragen of een klacht?

Heeft u betreffende de zwemlessen vragen of eventueel een klacht dan verzoeken wij u vriendelijk gebruik te maken van de daarvoor bestemde formulieren.

Bij klachten en/of vervelende ervaringen vinden wij het belangrijk dat er mét ons gesproken wordt en niet alleen over ons. Wij staan open voor opbouwende kritiek, maar ook een compliment is van harte welkom.

Ik heb een vraagIk heb een klacht