0. CLUBONDERSTEUNING Header2.jpg

Clubondersteuning

Waar kunnen we jouw club mee helpen?

Vitale en toekomstbestendige clubs maken het verschil voor de Almeloër. Nu én in de toekomst. Wij helpen jouw club hier graag bij.

Ben je benieuwd hoe we jouw club kunnen helpen? Neem dan gerust contact op met Ruben of Marnix. Of lees eerst welke ondersteuning we kunnen bieden aan de hand van de twee thema’s hieronder.

Ruben Visite MAIL NEW.png

Bellen!     Mailen!

Marnix Visite MAIL NEW.png

Bellen!     Mailen!


Twee thema's

  1. Kennis, inspiratie & ontwikkeling

Elke sportclub wil vitaal en toekomstbestendig zijn. Wij helpen jou graag met het bouwen aan jouw vereniging. Dit doen we met de volgende initiatieven:


Clubkadercoach

Hoe begeleid je een trainer-coach? Waar begin je? En hoe werkt dat precies? Daar helpen we mee met het traject clubkadercoach. Onze clubkadercoach ondersteunt met het opzetten, implementeren en borgen van trainersbegeleiding binnen de club. Inmiddels hebben we al verschillende Almelose verenigingen geholpen. Word jouw vereniging de volgende? Neem dan contact op.


Opleidingen, cursussen en workshops

Wist je dat er talloze mogelijkheden zijn voor jouw club vanuit het Sportakkoord? Zo zijn er opleidingen voor: trainers, het bestuur, de individuele bestuurder, ouders, vrijwilligers, arbitrage en de club als geheel. Dus: wil jouw vereniging aan de slag met een opleiding of zijn er onderwerpen waar je meer kennis over zou willen hebben? Trek dan bij ons aan de bel! Dan regelen we dat.


Sportcafé Almelo

Netwerken met andere Almelose sportbestuurders gebeurt hier! We organiseren drie sportcafés per seizoen. Tijdens deze netwerkavonden praten we je ook bij over relevante thema’s voor jouw club. De locatie verschilt: we maken elke keer gebruik van een mooie Almelose verenigingsaccommodatie. Op deze manier is het echt een bijeenkomst vóór en dóór sportverenigingen.


Themabijeenkomsten

Hier staat één onderwerp uit de sport centraal. Soms initiëren we dat zelf, soms doen we dat doordat we merken dat clubs behoefte hebben aan verdieping over een bepaald onderwerp. Heb jij een goed idee voor een thema? het bij ons aan, dan gaan we daar zeker mee aan de slag.


Twents Kennis en Inspiratie Event voor de Sport

Dit is een jaarlijks terugkerend event voor de Twentse sportbestuurder. Hier ontmoet je sportclubs uit heel Twente. Van buffet tot een inspirerende gastspreker, van netwerk borrel tot kennissessies… Het is een geheel verzorgd avondprogramma waar je een rugzak vol kennis en inspiratie ophaalt. Dit event wil je niet missen!

  1. Ledenwerving en zichtbaarheid

Blijf bouwen aan jouw vereniging door meer leden te werven. Hoe doe je dat precies? We helpen jouw vereniging met een plaatsje in de spotlight. Grijp die kansen om jouw vereniging aan de Almeloër te laten zien!


Platform Actief Almelo

Actief Almelo is hét platform voor de Almelose inwoner, als het gaat om sportieve activiteiten. Het is voor sportclubs een ideaal podium voor het aanbieden van proeftrainingen. Inwoners kunnen zich hier eenvoudig inschrijven voor kennismakingsactiviteiten.

En wist je dat we elk jaar in september 6.000 boekjes uitdelen aan Almelose basisschoolleerlingen? Hier staan al deze proeftrainingen in. Zorg dat in juni het jeugdaanbod van jouw club op Actief Almelo staat. Dan komt jouw vereniging automatisch in dit zogeheten Sjors boekje!


Beweeggids voor volwassenen

Met de beweeg- en cultuurgids voor volwassenen geven we het sportieve aanbod een plek in de spotlights. Inwoners kunnen al bladerend kijken welke sport ze willen proberen. Erg handig! Eén keer per twee jaar drukken we 10.000 nieuwe gidsen. Zorg dat in november het volwassenenaanbod van jouw club op Actief Almelo staat. Dan komt jouw vereniging automatisch in deze gids!


Koningsspelen

De grootste sportdag van Nederland! Elk jaar is dit een oranje feest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. Ook voor Almelose kinderen! Zij doen mee aan clinics, georganiseerd door sportclubs. Zo maken zij kennis met het sportaanbod uit onze stad. Een unieke kans voor promotie van de vereniging!


Schoolsporttoernooien

Dankzij schoolsporttoernooien maken veel Almelose leerlingen kennis met nieuwe sporten. Zo plukken de lokale korfbalverenigingen hier al jaren de vruchten van: elk jaar houden ze nieuwe leden over aan het organiseren van het schoolkorfbaltoernooi. Heeft jouw club interesse? Geef het aan!


Clinics op basisscholen

Wil jouw sportclub het écht goed aanpakken? Dan is het interessant om clinics op de basisscholen te verzorgen. Ga bijvoorbeeld langs bij de scholen die in de buurt liggen. We kunnen je daar goed bij helpen!


Vakantieactiviteiten

In Almelo is altijd wat te doen. Zo ook in de schoolvakanties! Een goed moment voor jouw vereniging om een clinic te organiseren en via Actief Almelo te promoten. Hulp nodig? Vraag het ons.


De wereld van sport en bewegen staat nooit stil. We houden jou up-to-date met onze maandelijkse nieuwsbrief. We organiseren verschillende bijeenkomsten. Of lees ons magazine voor meer inspiratie.

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbriefAgenda

Bekijk de kalender met evenementen, bijeenkomsten en masterclasses.

Lees meer
Inspiratie

Hier vind je inspiratie-artikelen over mooie initiatieven in Almelo!

Lees meer
Nieuwsbrieven

De laatste nieuwsbrief gemist? Geen probleem! Hier kun je hem terug lezen.

Lees meer
Magazine

Inspirerende voorbeelden en kansen voor jouw club.

Lees meer