NIEUWE ZWEMBAD Header2.1.jpg

Nieuwbouw Sportpark Almelo

Zwemmen en sporten in een gloednieuw sportcomplex!


In 2025 openen we de deuren van een nieuw, duurzaam sportcomplex met 5 zwembaden en een sporthal. Een fantastische aanvulling voor Almelo Waterstad! In het nieuwe Sportpark Almelo kun je sporten, banen zwemmen, groepslessen volgen of een heerlijk dagje uit beleven.

Wil je op de hoogte blijven van dit mooie project? Houd deze pagina dan in de gaten, we werken de informatie regelmatig bij.


Wat gaat er nu gebeuren?

Sinds de zomer van 2023 is er gesloopt; de oude sporthal, het buitenbad en een de leslokalen van Het Erasmus/Almacollege zijn inmiddels verdwenen. In november is de bouw gestart, de planning is dat in de zomer van 2025 het nieuwe complex wordt opgeleverd. Tot de opening van het nieuwe zwembad kun je niet meer buiten zwemmen. Tijdens de bouwperiode blijft het binnenbad open.

Schop in de grond WEB.jpg

Vrijdagochtend 10 november was de officiële start voor de bouw van het nieuwe Sportpark Almelo. Wethouder Arjen Maathuis en Jan Martin van Rees waren, samen met directeur van het Sportbedrijf, Gerwin Pol en directeur van aannemer Van Norel; Hans van Norel, aanwezig om de eerste schop in de grond te zetten.


Wat komt er precies?

Binnen

  • Wedstrijdbad van 16 x 25 meter, 28 graden, met beweegbare bodem en duikkuil van 3 meter diep en duikplank. 
  • Doelgroepenbad van 10 x 20 meter, 30 graden, met beweegbare bodem van 0 cm tot 2 meter diepte.
  • Zorgbad van 10 x 12 meter, 32 graden, met beweegbare bodem van 0 cm tot 2 meter diepte.
  • Recreatielandschap met twee glijbanen, whirlpool en stoomcabine
  • Sporthal van 28 x 48 meter, te verdelen in 3 compartimenten.

Buiten

  • Buitenbad van 12,5 x 25 meter met deels 1.40 meter diep en deels 2 meter diep water.
  • Recreatiebad van 250 m², van 0 cm tot 90 cm diep met verschillende speelelementen.


Bij het ontwerp van dit nieuwe sportcomplex is belangrijk geweest dat het voor zo veel mogelijk (zwem)activiteiten en sporten gebruikt kan worden. Ook moet iedereen er gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld; het doelgroepenbad en het zorgbad beschikken over een hellingbaan waardoor bijna iedereen zelfstandig het water in kan.

Kortom, in het nieuwe sportcomplex valt veel te beleven. En wist je dat het nieuwe pand energieneutraal is? Erg duurzaam!

Wil je iets weten over het activiteitenaanbod dan kun je contact opnemen met het Sportbedrijf opnemen via info@sportbedrijfalmelo.nl of 0546 - 86 36 36. De gemeente Almelo is opdrachtgever van dit project. Op de website van de gemeente vind contactgegevens wanneer je vragen hebt over de werkzaamheden. Het ontwerp van het nieuwe Sportpark Almelo ligt bij Slangen+Koenis Architecten en het project wordt gebouwd door Van Norel Bouwgroep en Hellebrekers.

Een impressie van het nieuwe Sportpark Almelo

Collage Impressies okt 23.jpg