FIETSEN Header.jpg

In de Sportlight door Bernd Bove

In het Almelo's Weekblad stond een column van collega Bernd Bove over onze nieuwe activiteit; Fiets Fit. Klik hier on het terug te lezen!

Bewegen in de buitenlucht!

Door Bernd Bove namens Sportbedrijf Almelo.


Hebben we de winter achter de rug? Of staat ons nog sneeuw en ijs te wachten? Wie het weet, mag het zeggen. Wat in ieder geval vast staat, is dat wij als Buurtsportcoaches Volwassen-Senioren de inwoners van Almelo naar buiten willen krijgen om in beweging te komen. Wandelen, fietsen of bewegen in je wijk, samen met mede-inwoners van Almelo.

Waarom willen wij graag met je buiten bewegen? Daar kunnen wij een heel rijtje over opsommen. Zo is buiten altijd dichtbij. Stap de deur uit en je kunt meteen beginnen met wandelen of fietsen. Ook is een voordeel van buiten bewegen dat je de natuur kunt opzoeken. Dat zorgt voor extra ontspanning, ook al ben je met bewegen natuurlijk met een inspanning bezig. Tel daarbij het zonlicht waardoor je lichaam weer vitamine D aanmaakt. Dat heb je hard nodig voor je weerstand en sterke botten. En de frisse lucht die je inademt tijdens het bewegen buiten heeft een positief effect op je nachtrust. Regelmatig bewegen verhoogt de slaapkwaliteit. Als je nu denkt: ik wil naar buiten, maar wat moet ik doen? Daar helpen mijn collega’s en ik je graag bij.

Mijn naam is Bernd Bove en ik ben één van de Buurtsportcoaches die in de startblokken staat om met jou in beweging te komen. In mijn geval doe ik dat graag samen op de fiets. Kun je niet fietsen en wil je dit juist leren? Doe dan mee met één van de fietslessen. Wil je juist fit en verantwoord blijven fietsen? Sluit dan vanaf 29 februari aan bij onze nieuwe Fiets Fit-groep. Iedere dinsdag en donderdag wordt gezamenlijk gefietst met halverwege een tussenstop waarbij we aandacht besteden aan de lichamelijke fitheid. Startpunten zijn op dinsdag om 14.30 uur bij de wijkcentrum Eninver (Apollolaan 1) en op donderdag om 13.00 uur bij de Grote Kerk, Kerkplein 15.

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact met mij op via b.bove@sportbedrijfalmelo.nl of kijk op de website. Tot gauw!

Bernd Fietsen2 WEB.jpg