Header Wandelschoenen.jpg

In the Sportlight - Challenge

De Nationale Diabetes Challenge start ook weer in Almelo. Wandel je ook mee?

door Daan Hardon, namens Sportbedrijf Almelo

Almelo doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf 29 april wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen. De wandelingen staan in het teken van bewegen, gezondheid en bovenal gezelligheid. Ook als je geen diabetes hebt maar wel wilt werken aan je gezondheid ben je van harte welkom.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig.

Start wandelingen
Dit jaar beginnen we met 5 groepen verdeeld over de week. Op maandag 29 april om 19.30 uur start de eerste wandeling van de groep vanaf de IISPA. De gehele weekplanning is als volgt:

  • Maandag IISPA 19.30 uur         
  • Dinsdag Natuurhus 15.00 uur 
  • Woensdag Beeklust 15.00 uur 
  • Woensdag Zwembad het Sportpark 18.30 uur 
  • Vrijdag Nijreesbos 9.00 uur

We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5 of 10. We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival 28 september in Arnhem.

Meer weten?
Op dinsdag 9 april om 19.00 uur organiseert Sportbedrijf Almelo een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in de IISPA, Stadionlaan 60 in Almelo. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de bijeenkomst door te mailen naar wandelen@sportbedrijfalmelo.nl.

Daan Beeklustpark.jpg