Miranda Header.jpg

In the Sportlight - Terug in de tijd

Door Miranda Molendijk

 

“Terug in de tijd”

Als ik muziek uit het verleden hoor verbaas ik me altijd hoe makkelijk de tekst tevoorschijn komt en ik het liedje mee kan zingen, net of ik het gisteren voor het laatst heb gehoord. Alsof er een luikje onder de hersenpan opengetrokken wordt en je terug gaat in de tijd. Herkenbaar?

Sinds begin oktober mag ik samen met mijn nieuwe collega’s Daan Hardon en Bernd Bove bewegen/ sport- en spel aanbieden in diverse wijkkamers in de stad. Hierbij maak ik gebruik van muziek en hoe leuk is het dan om te zien hoe je voeten als vanzelf op het ritme van de muziek bewegen, de schouders en heupen op en neer wiegen, je automatisch mee neuriet of zingt en er een grote glimlach op je gezicht verschijnt. Ik word er blij van en de deelnemers ook :-)

Als buurtsportcoach volwassenen/ senioren stimuleren we Almelose inwoners om (laagdrempelig) in beweging te komen en begeleiden we ze eventueel naar een sportvereniging/ aanbieder in de stad.  We bieden zelf ook diverse beweegprogramma’s in meerdere wijken in Almelo aan zoals wandelen, fietsen, spier- en botversterkende oefeningen en diverse sport- en spelvormen. We zijn er vooral voor de inwoners die het lastig vinden om zelf naar een sportaanbieder te gaan of (nog) niet weten wat bij hen past.
Soms helpt het dan om terug te gaan naar vroeger, wat vond je leuk om te doen, waar werd je blij van?
Diverse sportverenigingen hebben voor volwassenen/ senioren een aangepaste vorm waarbij het tempo iets lager ligt, het veld wat kleiner is maar het spelelement en plezier onveranderd is gebleven. Denk hierbij aan volleybal, voetbal, rugby, tennis en atletiek. Ouderwets gezellig met leeftijdsgenoten sporten en daarna samen koffiedrinken en napraten.

Nieuwsgierig, neem dan contact met mij op via leefstijlmakelaar@sportbedrijfalmelo.nl of kijk eens op het platform www.actiefalmelo.nl waar sportieve- en creatieve activiteiten voor jong en oud  te vinden zijn.

In de volgende “In the Sportlight” stelt mijn collega Daan zich graag voor.

 

Miranda Molendijk namens Sportbedrijf Almelo.
Altijd in beweging