Schoolatletiek BEW1 Header.jpg

Terugblik Schoolatletiek toernooi

Woensdag 12 juni was het tweede Schoolatletiektoernooi bij AVV SISU!

Nadat we het toernooi vanwege weersomstandigheden twee weken hebben moeten uitstellen, hadden we op woensdag 12 juni meer geluk. De atletiekbaan van Almelose Atletiekvereniging SISU lag er mooi bij om de bijna 100 kinderen te kunnen ontvangen. Na een spannende strijd bij de teamestafette konden het toernooi dan écht beginnen met de verschillende onderdelen. Tijdens het verspringen, vortex werpen en hordelopen deden alle deelnemers hun uiterste best om punten verdienen voor het team. De teams bestonden uit alle deelnemers van dezelfde school binnen de categorieën groep 3/4 en 5/6. Tussen de onderdelen door konden alle kinderen, met dank aan de Almelose PLUS-supermarkten, langs de fruitkraam voor de nodige vitamientjes en wat extra energie.

Net als een echte atletiekwedstrijd sloten we de meerkamp af met een gezamenlijk 600 meter. Zo werden de laatste restjes energie gebruikt met 1,5 ronde over de atletiekbaan. Daarna konden in de categorie groep 3/4 de prijzen worden uitgereikt. De eerste prijs was voor De Windhoek, Bonkelaar Toorop won zilver en het brons ging mee naar De Wereldboom. Bij groep 5/6 ging het team van De Mare er nipt vandoor met de winst en liet daarmee De Windhoek (2e) en de Montessorischool (3e) achter zich.

Atletiek is natuurlijk een individuele sport en daarom was er een extra prijs voor speciale prestaties. Victor van de Windhoek wierp in zijn laatste poging de vortex naar maar liefst 27 meter en ging daarom naar huis met het Gouden Estafettestokje. Het Zilveren Estafettestokje ging naar Lente van de Montessorischool voor haar sprong over 3 meter! Met deze knappe individuele prestatie was ze van grote meerwaarde om haar team naar de bronzen plaats te helpen. De Windhoek was goed vertegenwoordigt, want Raf mocht het Bronzen Estafettestokje in ontvangst nemen voor de snelste race van de dag over de hordes.

Iedereen heeft zijn of haar eigen topprestatie geleverd en dat werd beloond met een waterijsje en een cadeautje van AAV SISU. En namens de Atletiekunie kreeg iedereen 2 tickets voor de NK Atletiek in Hengelo. Daarnaast was er voor alle kinderen nog een diploma én een voucher voor gratis proeflessen bij SISU om nog eens mee te kunnen doen met atletiek. Ook alle kinderen die afgelopen woensdag niet konden meedoen na het verzetten van het toernooi, krijgen de tickets en de voucher nog op school.

We hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad en willen AAV SISU bedanken voor alle hulp bij de organisatie en hun gastvrijheid!

Schoolatletiek BEW1 WEB.jpg

Schoolatletiek WEB-5.jpg

Schoolatletiek WEB-6.jpg

Schoolatletiek WEB-9.jpg